Na de prima wedstrijd vorig weekend in en tegen Halsteren 1 (waar in de laatste minuut twee punten door de neus werden geboord) wachtte nu de belangrijke thuiswedstrijd tegen Tholense Boys 1. Een ploeg die net boven de Nieuwerkerkers op de ranglijst staat.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren het de gasten die het heft in handen namen en werkelijk in alle vrijheid konden aanvallen. De blauw/zwarten waren overal te laat en de linies lagen veel te ver uit elkaar. Na een lange blinde bal naar voren, iets dat de gasten vrijwel de hele wedstrijd hanteerden, was het de spits die ongehinderd door kon lopen en S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel Passeerde, 0-1.

Ook hierna bleef het spelbeeld hetzelfde. S.K.N.W.K. kon zich maar niet in de wedstrijd knokken en het was aan de prima keepende Daan v/d Cingel te danken dat de 0-1 stand bij rust werd bereikt.

In de tweede helft een agressief startende thuisploeg en het was Remco v/d Berge die alleen door kon gaan over links. Maar in plaats van zelf uit te halen (wat eigenlijk wel moest, want de keeper liet de korte hoek helemaal open) besloot hij, zoals zo vaak,  de bal breed te leggen op Tim de Looze. Helaas kon hij half gedekt de bal niet in het doel krijgen. Dat was zowat de enige kans van S.K.N.W.K. in de wedstrijd.

De gasten mochten tot twee keer toe niet mopperen dat de bal niet op de stip werd gelegd en geleidelijk aan nam de aanvalsdrift van S.K.N.W.K. daarna af. Uit weer een blinde lange bal werd het ook nog 0-2 nadat een speler van Tholense Boys zeer gelukkig (via een S.K.N.W.K.-speler) aan de bal kwam en vrij door kon lopen om vervolgens simpel te kunnen scoren.

S.K.N.W.K. bleef het wel proberen, maar simpelweg ontbrak de overtuiging. De beste kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar Daan v/d Cingel hield verder z’n doel knap schoon. Eindstand 0-2 in een zeer zwakke vertoning van de Nieuwerkerkers. Hopelijk kan a.s. zaterdag in de derby in Bruinisse tegen Bruse Boys de vorm van vorige week weer gevonden worden. Want dat zal hard nodig zijn om het seizoen niet als de welbekende nachtkaars uit te laten gaan……

Toon v/d Berge

1 reactie op "Niet overtuigend S.K.N.W.K. 1 loopt opnieuw nederlaag op tegen Tholense Boys 1, 0-2"

1. Kees Stoutjesdijk | 19-03-2023 at 11:02 |

ik vond dat ze behoorlijk tegenstand geboden hadden.Vooral Tim vd Cingel hij zat er steeds boven op.Maar de rechsback kwam maar moeilijk in het spel. Maar ja al weer 3 punten verspeeld.Nu mogen ze dat tegen Bruse Boys laten zien.Wederom succes.