Het zit weer niet mee voor strijdend S.K.N.W.K. 1 in de derby tegen Bruse Boys 1

Vandaag dan eindelijk de derby der “Lage Landen”  tussen Bruse Boys 1 en S.K.N.W.K. 1. Op Sportpark Volharding te Bruinisse werd voor zo’n 300 toeschouwers en een enorme hoeveelheid wind deze wedstrijd om 14:37 uur afgetrapt.

Het was S.K.N.W.K. dat voortvarend van start ging en eigenlijk al binnen drie minuten had moeten scoren. Een prima actie van rechtsback Jari Goudswaard die de bal teruglegde op spits Jarno van Nieuwenhuize, maar die schoot van dichtbij op de keeper i.p.v. in het doel.

Waar de blauw/zwarten dachten de wedstrijd te controleren, was het uiteindelijk toch ‘Bru’ dat eigenlijk uit het niets op voorsprong kwam na zo’n half uur spelen. Maar half verdedigen van Nieuwerkerse ploeg werd afgestraft. De bal werd nog via doelman Daan v/d Cingel in de korte hoek geschoten, 1-0.

Even daarna hét moment van de wedstrijd. Een goede diepe bal werd door Jarno prima ingeschat en leek om de uitkomende doelman Kenneth Boogert te gaan, die ver was uitgekomen. De doelman was net te laat en botste keihard op Jarno. Voor velen was dit een rode kaart aangezien een grote kans was ontstaan voor S.K.N.W.K., maar de scheidsrechter liet tot verbijstering van S.K.N.W.K. doorspelen zodat de kans weg was en de overduidelijke overtreding onbestraft bleef.

Resultaat was wel dat Jarno helaas geblesseerd het veld moest verlaten (sterkte !!).

S.K.N.W.K. bleef het overigens wel proberen, maar de laatste bal was dikwijls net niet goed. Net voor rust nog een prima mogelijkheid voor Tim v/d Cingel, maar hij schoot de bal over de goal. Ruststand 1-0.

De tweede helft was er eigenlijk maar één ploeg die probeerde te voetballen en dat was S.K.N.W.K. Bruse Boys moest terug en probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden.

Uit één van deze counters werd een prima schot gelost wat in eerste instantie door Daan v/d cingel prachtig werd gepareerd, maar in de rebound stond er een speler van de thuisploeg wel heel erg vrij om in twee instanties raak te schieten, 2-0.

De blauw/zwarten gingen nog meer het vijandelijke doel opzoeken en het was Max Jongebreur die na een prachtige solo de dikverdiende 2-1 op het bord bracht.

Overigens moest Max dit geweldige doelpunt later nog bekopen met een flinke overtreding op hem waarbij hij vol op de borst werd geraakt. Maar ook nu vond de leidsman het niet nodig dit te bestraffen……

Het laatste kwartier probeerde S.K.N.W.K. de gelijkmaker te forceren, maar de defensie van Bru had net overal  een voetje tussen.

Aan de andere kant moest Daan v/d Cingel nog handelend optreden nadat weer een lange bal goed viel voor één van de ‘Boys’ spitsen.

Na 94 minuten floot de warrig leidende scheidsrechter voor het einde van deze derby en waren de druiven andermaal zuur voor de Nieuwerkerkers. Zoals bijna elke wedstrijd kunnen ze voetballend zeker mee, maar vooral op fysiek gebied moet er nog veel gebeuren. En het moet dan ook gewoon eens meezitten met alles wat er tijdens een wedstrijd kan gebeuren. Maar helaas moet de gifbeker blijkbaar helemaal leeg…..

Het wordt nu een vrijwel onmogelijke opgave om het vege lijf nog te redden, maar hopelijk kunnen ze nog een aantal mooie wedstrijdjes op de mat leggen. Te beginnen volgende week als we naar Dirksland moeten om met het plaatselijk D.V.V. ’09 te strijden om de punten !!

Jammer, maar helaas voor vandaag. Jullie verdienden echt meer !!

Toon v/d Berge

3 reacties op "Het zit weer niet mee voor strijdend S.K.N.W.K. 1 in de derby tegen Bruse Boys 1"

  1. oud sknwk | 27-03-2023 at 12:20 |

    Beste stuurlui staan langs de lijn Kees tis allemaal makkelijk om de trainer de schuld te geven dan moet je op den duur blij zijn dat je nog trainer heb !!!!! Jebent een ouwe zeikerd Kees .

  2. We hebben in het verleden o.a. ook tegen Kats, Ritthem, Chrislandia, DFS, MEVO, Middelburg, Wissenkerke en AZVV gespeeld. Daar hoor je dan nu helemaal niks meer van. Dan kan toch ook niet allemaal aan een trainer liggen 😉

  3. Kees Stoutjesdijk | 26-03-2023 at 11:01 |

    SKNWK heeft gevoetbalt tegen Serooskerke Yerseke Heikenszand en nog veel meer.Al die clubs zijn in de loop van de tijd gepromoveerd behalve SKNWK.Is er in al die tijd geen ene trainer geweest die dat op kan lossen.Dus SKNWK blijft steeds op het zelfde niveau.En het ziet er nu weer uit dat ze degraderen.Ik hoop dat die trainer die nu komt er verandering in kan brengen.

Reacties gesloten.