Tikkie Terug Deel 579 – S.K.N.W.K.-jeugd bezoekt Eredivisie wedstrijd N.A.C. – N.E.C. (19 maart 2005)

Logo Tikkie Terug

A.s. vrijdag, 7 april 2023, gaan we met onze jeugdteams naar een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie. Deze keer is gekozen voor een ‘Avondje NAC’ in Breda. Om 20:00 uur is de aftrap bij de Brabantse derby tegen FC Den Bosch.

Een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug. Ruim 18 jaar geleden (om precies te zijn op 19 maart 2005) gingen we met twee bussen naar het duel N.A.C. – N.E.C.

Op de website stond het volgende:

Bezoek N.A.C. Breda ook deze keer weer succes

Nadat de jongens van het eerste gisteren (bijna allemaal op tijd) terug waren uit Middelburg na hun gewonnen wedstrijd tegen FC Dauwendaele kon men rond 17.45 uur met twee bussen met daarin de jeugd van S.K.N.W.K. (inclusief begeleiding) naar de Holland Casino Eredivisiewedstrijd tussen N.A.C. uit Breda en N.E.C. uit Nijmegen geweest. Het was ook deze keer weer heel erg leuk, het ouderswetse “avondje N.A.C.”.

Ondanks de hele zwakke eerste helft, werd het de tweede helft iets aantrekkelijker. N.A.C. kwam nog op voorsprong, maar de punten gingen toch mee naar Nijmegen. N.E.C. won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Veel S.K.N.W.K.-ers hebben één of meerder doelpunten gemist. Dit kwam door het feit dat ze of om iets te eten of drinken waren of omdat ze een bezoekje brachten aan het toilet. Maar dit mocht de pret niet drukken. Het was gewoon weer een geslaagd evenement.

Elk jaar is dit weer een happening voor de jeugdspelers en speelsters. Zelfs de busreis is al erg leuk altijd. Rond 22.45 uur waren we terug in Nieuwerkerk, waar de kinderen in de kantine opgehaald konden worden door de ouders. Hier kon gelijk de samenvatting van de wedstrijd (en dan andere wedstrijd uit de eredivisie) op tv bij Studio Sport worden bekeken. Daarna konden de laatste ook lekker naar hun bedje. Een aantal die-hards bleef nog eventjes hangen en maakten er nog een “gezellig avondje S.K.N.W.K.” van.

Bekijk binnenkort de foto’s in het fotoboek.

Een bedankje namens een ieder aan de evenementencommissie van S.K.N.W.K.

P.s.

De Foto’s:

Foto’s Afterparty: