Duiveland pakt laatste ticket nacompetitie 4B

Bron: www.wereldregio.nl

Een paar minuten voor rust, tijdens de wedstrijden van zaterdag, mocht Westhoek zich in de nacompetitie wanen. Echter, een paar na pauze trok Duiveland de zaken recht en bemachtigde de Oosterlandse formatie het ticket het toetje van het seizoen 2022/2023.

Hoe zat het ook alweer? Duiveland en Westhoek waren 27 mei in de race voor het laatste entreebewijs van de nacompetitie in de vierde klasse B. Ze troffen Colijnsplaatse Boys en SC Stavenisse, respectievelijk de nummers dertien en veertien van de ranglijst. Beiden wonnen, zoals verwacht, maar met namen Duiveland kende een valse start.

Op het Oostersportpark kende de thuisploeg een zeer moeizaam begin. Duiveland-trainer Jordy Heikens: “We gaven echt niet thuis. We hadden zomaar met 0-2 of 0-3 achter kunnen staan. Gelukkig bleef het bij slechts een goal tegen en maakten we voor rust 1-1.” Op dat moment had Westhoek de drie punten al op zak tegen Stavenisse. Duiveland, dat zaterdag 3 juni thuis tegen Rillandia begint, moest derhalve echt wel wat meer laten zien om de nacompetitie niet mis te lopen. Heikens: “Na rust heb ik wat omzettingen gedaan en dat resulteerde in dominantie”. Het werd uiteindelijk 7-2. Ook Westhoek haalde stevig uit (1-7), maar daar schoot de ploeg van trainer Henk Schouten dus niets mee op.

In dezelfde klasse husselde WIK’57 – er stond toch niets meer op het spel en als afscheid voor Rick Bevelander – het hele team door elkaar. Door middel van lootjes trekken werd de positie op het veld bepaald. Zo kwam spits Colin van Wanrooij in de verdediging te spelen en verdediger Harmen van der Bok in de voorhoede. De gelegenheidsspits deed dat zeer naar behoren door alle treffers te maken tegen Smerdiek (1-4).

Marc Bij de Vaate speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Bruse Boys. Nieuwe knieproblemen spelen hem parten; de echte motivatie om terug te komen ontbreekt bij de inwoner uit Zierikzee. Met zijn spel droeg hij wel bij aan de 1-3-zege in en tegen Kapelle. Bruse Boys-coach Michel Maaskant: “Het was prima veldspel en in het geheel zijn we gewoon gegroeid”.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:
MZC’11-Arnemuiden 2-3 (1-1 Rody Vermue, 2-1 Sander van Vossen)

Derde klasse B:
Kapelle-Bruse Boys 1-3 (0-1 en 0-2 Aart de Waal, 1-3 Jesse Bolier)

Vierde klasse B:
Duiveland-Colijnsplaatse Boys 7-2 (1-1 Stefan de Bruine, 2-1 Donny van Dongen, 3-1 Michael Jonker, 4-1 Stefan de Bruine, 5-2 Dylan van Klinken, 6-2 Rens Boogert, 7-2 Donny van Dongen)

Stavenisse-Westhoek 1-7 (0-1 Delano Westerink, 0-2 Ruben Heijnen, 0-3 en 0-4 Mark de Feiter, 0-5 Delano Westerink, 0-6 Kevin Veerhoek, 0-7 Rick Lifino)

Smerdiek-WIK’57 1-4 (1-1, 1-2, 1-3 en 1-4 Harmen van der Bok)

Herkingen’55-Brouwershaven 6-3 (2-1 Robin van Mourik, 6-2 Julian van Ass,