S.K.N.W.K. 1 maakt het titelkandidaat Prinsenland 1 heel erg lastig

Vandaag de laatste wedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 op het programma. Het moest in Dinteloord aantreden tegen kampioenskandidaat Prinsenland 1. Gelijktijdig werd in Middelharnis het duel tussen De Jonge Spartaan 1 en M.O.C. ’17 1gespeeld. In principe konden alle drie clubs nog kampioen worden en beloofde het dus een spannende avond te worden.

S.K.N.W.K. 1 (deze avond acterend in het rode reservetenue) begon gehavend aan de strijd, want naast de geblesseerden Max Jongebreur en Stijn Dooge waren ook de geschorste Tim de Looze, Damian Gons (school) en Remco v/d Berge niet van de partij. Wouter Hartog stond ook geblesseerd langs de kant. Stefan Vermeer kon na een blessure weer op de bank beginnen.

Prinsenland begon furieus aan de wedstrijd en wilde natuurlijk snel de score openen aangezien ze heel wat goals moesten inhalen ten opzichte van ‘MOC’. Maar S.K.N.W.K. verweerde zich kranig en was niet van plan om als kanonnenvoer te dienen. Tim van der Cingel moest de uitstekend keepende Daan vd Cingel een keer bijstaan op de doellijn en uit een vrije trap bracht Daan van dichtbij knap redding. Toen de storm wat was gaan liggen ging S.K.N.W.K. een twintig minuten prima spelen en konden vooral Tim v/d Cingel en Dominique Prins naar hartenlust combineren over de as van het veld.

Uit 1 van die mooie aanvallen kwam de bal bij de sterk spelende Jari Goudswaard die een verwoestende volley losliet op het vijandelijke doel, maar met een fantastische redding hield doelman Pietersma zijn doel schoon. Uit de hieruit volgende corner kopte Mark Bleiji goed in, maar weer redde de doelman uitstekend. Nog geen drie minuten later weer een harde uithaal van Dominque Prins, maar helaas voor S.K.N.W.K. vloogt de bal de paal het veld weer in. Het werd weer maar duidelijk dat de bal er gewoon niet in mag op 1 of andere manier. Rust derhalve 0-0 waarbij een voorsprong zeker niet onverdiend was geweest.

De tweede helft moest Prinsenland vol de aanval zoeken en deed dat ook. Ze drukten S.K.N.W.K. terug en eerst kwamen daar nog geen kansen uit. Geleidelijk aan kwamen die er wel, maar Daan van der Cingel bleek een sta in de weg.  De scheidsrechter deze avond raakte het spoor steeds meer bijster, want na een overtreding op Dominique waarbij de scheidsrechter tot verbazing van vriend en vijand de thuisclub een vrije trap gaf kwam ook nog eens de 1-0 tot stand.

Vijf minuten later blies hij vanuit de middencirkel voor een uitbal maar grensrechter Emiel Kuijten constateerde terecht dat de bal gewoon binnen de lijnen bleef (ruim een meter én in de eerste helft was dit zelfde bij een zogenaamde achterbal). Prinsenland gooide in en uit een lange bal naar voren viel zeer ongelukkig de 2-0. Daan v/d Cingel kon de bal pakken, maar een glijpartij van Daan zorgde ervoor dat een aanvaller simpel de bal binnen kon schieten. Grensrechter Emiel ging verhaal halen bij de arbiter (omdat hij hem al een aantal keren in de wind liet staan), maar omdat hij het veld inliep, mocht hij daarna niet meer vlaggen. Na 5 minuten discussiëren nam reservedoelman Ryan Boogerd de vlag in de hand en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

De 2-0 overwinning bleek na het laatste fluitsignaal niet genoeg voor de thuisclub, want M.O.C. ’17 had hun wedstrijd met 0-1 gewonnen en zijn dus kampioen geworden. Vanaf deze plaats de felicitaties voor de ploeg uit Bergen op Zoom. S.K.N.W.K. heeft zeker na de winterstop laten zien dat het prima mee kon, maar dat het heel vaak gewoon tegen zat.

Op naar volgend seizoen en weer mee doen voor de prijzen !!