Verslag van de website van N.O.A.D. ’67

NOAD 67 verliest eerste oefenduel van SKNWK.

NOAD heeft het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen gespeeld tegen 3e klasser SKNWK uit Nieuwerkerk. Na een onwennige eerste helft kwam NOAD achter te staan. In een betere tweede helft scoorde NOAD de gelijkmaker, maar het slotakkoord was voor de ploeg van Adriaan Nieuwenhuize. In Sint Philipsland won SKNWK met 2-1 van NOAD 67.

De grootste dreiging in de eerste helft kwam van Jacky de Bruine. Een inzet van de SKNWK Captain belandde op de deklat, nadat de nieuwe NOAD keeper Leander Rouw de bal nog een tikje na kon geven. Niet veel later was het wel raak voor de ploeg die op het nippertje een 2e klas ticket misliep. Middels een goed opgezette aanval werd de NOAD defensie omzeild en de meegesnelde Christian van Vossen kon de Schouwse ploeg op voorsprong zetten. Deze 1-0 werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwam NOAD beter in het spel. NOAD aanvoerder Iwan Geense was al doorgebroken maar werd met een overtreding de weg naar de goal belet. Jasper van Dijke kwam op het middenveld beter in zijn spel. Het was uiteindelijk een pass op maat van verdediger Erwin Kot die bij NOAD spits Corne de Frel kwam en met een subtiel lobje kon hij de goalie van SKNWK: Koen de Jonge verschalken: 1-1.

Het slotakkoord was voor SKNWK. Bij een aantal uitvallen liet NOAD keeper Leander Rouw zich al van de goede kant zien, maar 10 minuten voor tijd was het schot van Maarten Padmos niet te houden en kwam de blauw zwarte ploeg weer op voorsprong. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Prooyen was de SKNWK zege een feit. NOAD vervolgt in het Schouwse zijn oefencampagne waar het a.s. dinsdagavond 17 aug. speelt tegen Duiveland in Oosterland, aanvang 19.30 uur.

Spelers NOAD 67: Leander Rouw, Erwin Kot, Menno Fontijne, Jeroen Reijngoudt, Bram Filius, Johan Reijngoudt, Iwan Geense, Jasper van Dijke, Corne de Frel, Maurice de Goede, Stefan Fontijne.

Het tweede elftal van NOAD 2 speelde in Nieuwerkerk 1-1 tegen SKNWK 2. Het doelpunt kwam van spits Dennis Kot.