Wedstrijdverslag website Bruse Boys

Wedstrijdverslag Bruse Boys 1 – SKNWK 1 (16 oktober 2004)

Bruse Boys 1 knikkert SKNWK 1 in zinderende slotfase uit de beker

BRUINISSE – Bruse Boys 1 moest op zaterdagmiddag 16 oktober om 14.30 in een thuiswedstrijd aantreden tegen SKNWK 1 uit Nieuwerkerk. Deze derby werd gespeeld in het kader van de tweede ronde in het bekertoernooi. Bruse Boys staat in de competitie in de vierde klasse B op de tweede plaats met het maximale aantal punten uit 6 wedstrijden. SKNWK staat in de derde klasse A op de vierde plaats met 11 punten uit 6 wedstrijden. SKNWK was als derdeklasser deze wedstrijd dus duidelijk favoriet, maar een saillant detail van Bruse Boys is dat we nog altijd geen tegendoelpunt hebben gekregen in de competitie. De verwachting vooraf was dat SKNWK deze wedstrijd zou moeten kunnen winnen, maar daarvoor moesten ze natuurlijk wel eerst een doelpunt weten te maken. En juist op dit vlak is Bruse Boys de bovenliggende partij, getuige het aantal tegendoelpunten in de competitie. Het werd een zeer spannende wedstrijd. SKNWK had meer balbezit, maar Bruse Boys kreeg de betere kansen. Er werd echter maar niet gescoord en het leek er steeds meer op dat de eerste ploeg die een doelpunt zou weten te maken de wedstrijd zou winnen. In de 85e minuut was dit het geval. Een voorzet van SKNWK van onze linkerkant ging op merkwaardige wijze (keeper(?), paal(?), lat(?)) het doel in, 1-0. Hierna moest Bruse Boys vol op de aanval gaan spelen. We deden dit zeer succesvol. In de 88e minuut wist Wilko Hanzen met een afstandsschot de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. En in de blessuretijd was George Geluk attent toen een vrije trap van Peter Willemse op de paal belandde. George had voor een leeg doel geen moeite Bruse Boys naar een schitterende overwinning te schieten.

Bruse Boys had zijn elftal enigszins aangepast aan de tegenstander. Trainer Nico Schoute stelde een verdediger op (Ralph v/d Ouden) als verdedigende middenvelder. Dit om de belangrijkste schakel van SKNWK, aanvallende middenvelder Tierie, uit de wedstrijd te halen. SKNWK nam in het begin van de wedstrijd het heft in handen. Ze probeerden via balbezit en combinatiespel op te schuiven richting het doel van Mark Giljam. Vooral het openen van het spel van de ene back naar de andere was gevaarlijk. Bruse Boys kon dit soms niet aanlopen, waardoor de backs een voorzet af konden leveren. Maar SKNWK werd niet echt gevaarlijk voor de goal. Wel hadden ze veel meer balbezit, maar de laatste pass werd vaak goed verdedigt door Bru. Een aantal schoten van afstand leverden voor keeper Mark Giljam niet al te veel problemen op. De betere kansen waren aan de andere kant van het speelveld te aanschouwen. Een handsbal binnen de 16-meter van een van de verdedigers werd door de scheids niet bestraft, omdat het aangeschoten was. Bruse Boys kreeg even hierna een kans uit een corner. De keeper liet de bal los en George Geluk kon inschieten. Maar de scheids had gefloten, omdat de keeper gehinderd zou zijn, wat zeker niet het geval was. Maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald, dus veel maakte het niet uit. De twee grootste kansen vielen aan het einde van de eerste helft te noteren. Wilko Hanzen nam een vrije trap snel op Peter Willemse. Peter scoorde, maar de scheids had al gefloten, omdat hij een speler van SKNWK even wilde aanspreken vanwege commentaar op de leiding. Was dit geen voordeel?? Voordeel of niet, het bleef nog altijd 0-0. In de laatste minuut kreeg Leon Bal nog een mooie kans. Na een tikje breed schoot hij de bal met zijn rechts richting kruising, maar de keeper van SKNWK kon er nog net bij.

In de rust werd er verteld dat we de backs beter moesten afstoppen en dat we wat scherper voor de goal moesten. Indien we dit zouden doen, dan konden we (ondanks het vele balbezit van SKNWK) best kunnen winnen. Maar in de tweede helft zette SKNWK nog meer aan. Ze gingen verder naar voren voetballen en de verdediging van Bruse Boys had moeite om op de been te blijven. Het aanvallende spel van SKNWK leverde echter geen uitgespeelde kansen op. Wel waren er weer een aantal afstandsschoten, maar deze werden goed gepareerd door Mark Giljam. Bruse Boys kreeg via een counter ook nog een kans. George Geluk werd weggestuurd, maar alleen voor de keeper, met een verdediger in zijn nek, wist hij de kans niet af te maken. SKNWK zette dus flink aan en het wachten was op het moment dat ze zouden scoren. Lang hield Bruse Boys stand, maar in de 85e minuut viel het doelpunt dan toch. De voorzet kwam van onze linkerkant. Mark Giljam raakte de bal nog aan, maar via zijn hand en het aluminium verdween de bal toch in de goal. Een zeer knullig tegendoelpunt. Als je dan toch een wedstrijd moet verliezen, dan wil je toch niet dat dat op zo’n manier gebeurd. Met nog enkele minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Het was een wedstrijd geworden waarvan je denkt dat de ploeg die een doelpunt weet te maken ook met de overwinning naar huis zou gaan. Maar de spelers van Bruse Boys dachten daar anders over. Met nog enkele minuten ging Bruse Boys vol op de aanval spelen. Zo kwam ook laatste man Wilko Hanzen mee naar voren. Wilko speelde de bal in op Peter Willemse en kreeg hem teruggekaatst op zijn linkerbeen. Wilko was boos op Peter omdat hij de bal op zijn verkeerde been teruggelegd kreeg en liet dat blijken ook, maar Wilko besloot toch nog maar de bal op doel te schieten. En met zijn linker schoot Wilko de bal op magistrale wijze in de rechterkruising, 1-1. SKNWK dacht dat de wedstrijd binnen was en raakte door dit tegendoelpunt van slag. In de blessuretijd kreeg Bruse Boys nog een vrije trap op het randje van de 16-meter. Peter Willemse ging achter de bal staan en schoot de bal in de verre hoek. Via de hand van de keeper en de paal kwam de bal terug het veld in. George Geluk was zeer attent en scoorde het buitenkansje. De spelers, begeleiders en toeschouwers van Bruse Boys waren in extase en lieten heel SKNWK achter in totale ontgoocheling.

Er werd vandaag door Bruse Boys met zeer veel inzet en passie gespeeld. Daarnaast werd er ook uitstekend verdedigt. De buitenspelers van SKNWK zijn er niet aan te pas gekomen, door goed verdedigend werd van Daan Jumelet en Ruben v/d Berg. Tierie was onzichtbaar doordat Ralph v/d Ouden hem uit de wedstrijd speelde. En ook Alex Andeweg hield zich in deze lastige wedstrijd tegen een zeer veel bewegende spits goed staande. De verdediging zat wel goed, maar de kansjes die we kregen werden niet afgemaakt. Na een zeer knullig tegendoelpunt leek de wedstrijd gespeeld, maar Wilko Hanzen dacht hier anders over. In de blessuretijd ging Bruse Boys met de winst aan de haal door een attente George Geluk. Kortom: vandaag werd er collectief zeer goed en gedisciplineerd gespeeld. Qua inzet en mentaliteit waren we vandaag veel beter en door die kracht hebben we vandaag gewonnen. SKNWK had er dusdanig de pest in dat ze geeneens meer een biertje kwamen drinken in de kantine en gelijk teruggingen naar Nieuwerkerk. Bruse Boys heeft dit seizoen alle officiële wedstrijden gewonnen en zet dus een goede reeks neer. Belangrijk is nu om volgende week voor de competitie in de uitwedstrijd tegen WIK ‘57 dit goede resultaat een vervolg te geven.

Opstelling Bruse Boys:

Doel: Mark Giljam

Verdediging: Ruben v/d Berg, Wilko Hanzen, Alex Andeweg, Daan Jumelet (55. Arjan Stoutjesdijk)

Middenveld: Kees Benard (70. Erik Bleiji), Ralph v/d Ouden, Peter Willemse, Leon Bal (70. Johan Benard)

Aanval: George Geluk, Marco Ketting