Bruse Boys stunt in slotminuut

SKNWK verspeelt voorsprong in bekerderby en verliest met 2-1

door Ko de Ridder

BRUINISSE – Alle ingrediënten die een bekerkraker moet hebben, waren er zaterdag bij de derby Bruse Boys – SKNWK. Alleen moest iedereen wel het geduld opbrengen tot het laatste kwartier. Volkomen terecht boog Bruse Boys een achterstand alsnog om in een 2-1-zege en een plaats in de derde ronde van de Amstel Cup voor amateurs.

SKNWK moest aantreden zonder de geblesseerden Sytze Stins en Johan Padmos. Bruse Boys kon starten met de basiself die tot op heden in competitieverband één van de ongeslagen leiders is in de vierde klasse en met doelman Mark Giljam die al lange tijd geen doelpunt tegen kreeg. In het eerste kwartier speelden beide teams heel zuinig. Bruse Boys stond defensief heel sterk en door kort op de man te spelen, dwong het de blauw-zwarten uit Nieuwerkerk vooral de lange bal te hanteren. En dat is nu net een speelwijze die SKNWK niet ligt.

Bruse Boys bleef druk naar voren houden. In de veertiende minuut bracht aanvoerder Peter Willemse de bal vanaf rechts in het hart van de SKNWK-defensie. De bal kwam ongelukkig tegen de hand van Maarten Padmos. Alles wat Bruse Boys was riep om een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter Deurloo gaf terecht niet thuis.

Bruse Boys bleef het tempo aangeven; SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse na afloop „Ik dacht dit kunnen zij geen twee keer 45 minuten volhouden.“ De SKNWK-middenvelders kwamen bijna niet in balbezit en de meeste lange ballen bereikten de voorwaartsen Jan-Jaap Padmos en Christiaan van Vossen niet. Aan het slot van de eerste helft kreeg Bruse Boys zelfs nog een tweetal kleine kansjes. De deze middag zeer beweeglijke spitsen Peter Willemse en George Geluk konden de wedstrijd echter niet openbreken.

Na de rust eenzelfde beeld. SKNWK bleef te veel breien en zag niet direct kans voor onrust binnen de Bruse zestienmeter te zorgen. Nieuwenhuijse: „Dat is ons probleem van de laatste weken, we scoren te weinig en dan gaat de tegenstander er natuurlijk helemaal in geloven.“ Tot de tachtigste minuut Jan-Jaap Padmos de bal op de rechterflank had bemachtigd. Hij bracht deze scherp voor en zag dat doelman Mark Giljam de bal wel aantipte, maar via de lat alsnog achter hem in het net zag vallen. SKNWK haalde met deze 1-0-voorsprong opgelucht adem. Bruse Boys was echter niet genegen zich hierbij neer te leggen. Op basis van inzet had de ploeg immers recht op meer. In de 81e minuut werd Peter Willems gestopt tussen twee SKNWK-verdedigers. Weer de roep om een strafschop, maar weer gaf leidsman Deurloo terecht niet thuis.

Kort daarna kwam het moment van Wilko Hanzen. Peter Willemse legde de bal panklaar voor hem en als langs een lijn verdween Hanzens schot in de kruising achter doelman Quik. Werkelijk een schoonheid van een doelpunt. Hanzen: „De allereerste keer in mijn loopbaan dat ik met mijn chocolade linkerbeen scoor.“ Hij was er waanzinnig blij mee en liep ongeveer een ereronde. Het bord stond op 1-1.

En er zat meer in. Hier zou nog een wondertje kunnen gebeuren. En dat kwam er ook. In blessuretijd. Vrije trap voor BRU. Peter Willemse schoot rechtstreeks op het SKNWK-doel. Doelman Quik redde fraai, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van George Geluk die alsnog Quik passeerde en de 2-1 was geboren.

Weer mocht SKNWK aftrappen, maar na één omwenteling van de bal floot scheidsrechter Deurloo voor de laatste maal. Een stralende Bruse trainer Nico Schoute: „In de aanloop naar deze wedstrijd had ik uitgelegd dat we deze middag goed konden zien waar op dit moment staan. In de reguliere competitie hadden we tot op heden te weinig tegenstand gehad. Ik ben daarom enorm blij met dit resultaat en het geeft ons volop vertrouwen voor de toekomst. De resultaten van dit lopende seizoen zijn net wat Bru nodig had. Iedereen met een Bru-hart straalt weer.“

Bruse Boys – SKNWK 2-1 (0-0). 80. Jan-Jaap Padmos 0-1, 83. Wilko Hanzen 1-1, 90. George Geluk 2-1. Scheidsrechter: A.C. Deurloo (Tholen). Aantal toeschouwers: 150.

Bruse Boys: Mark Giljam, Daan Jumelet (52. Arjan Stoutjesdijk), Wilko Hanzen, Alex Andeweg, Ralph van den Ouden, Leon Bal (65. Erik Bleiji), Kees Benard (65. Johan Benard), Peter Willemse, Ruben van den Berg, Marco Ketting, George Geluk.

SKNWK: Leon Quik, Jacky de Bruine, Martijn Neele, Martin Huisman, Maarten Padmos, Leon de Nruine, Mark den Haan, Gert-Jan Tierie, Emiel Kuijten (60. Richard Bevelander) Jan-Jaap Padmos, Christiaan van Vossen.