Schoonmaken kantine niet iedere week een succes

Aan het begin van dit huidige seizoen hebben de leiders van de seniorenteams onderstaande brief ontvangen. In de maand september was S.K.N.W.K. 1 aan de beurt, deze maand S.K.N.W.K. 2, in november mag het derde en tot slot in december het 4e. In 2005 beginnen we weer opnieuw. Omdat niet iedereen zijn verantwoordelijkheden neemt door, of helemaal niet te komen, of het niet helemaal goed te doen, hier nogmaals de brief die de leiders ontvangen hebben. We hopen hiermee dat de kantine iederen week keurig schoon wordt gemaakt.

SCHOONMAAKINSTRUCTIES KANTINE

WANNEER:

Elk seniorenteam moet twee keer per seizoen, één maand lang, de kantine schoonmaken. Het best is het om dit te doen op vrijdagavond vanaf ongeveer 19.00 uur. Het is het makkelijkst om als leider iedere week minimaal 4 personen aan te wijzen die dit moeten doen.

WAT MOET ER GEBEUREN:

• Vloer vegen van kantine/keuken/bar/bestuurskamer
• Vloer schrobben en dweilen van kantine/keuken/bestuurskamer/bar
• Volle vuilniszakken in de container; lege zakken terugplaatsen
• Tafels/stoelen en bar (ook onder de bar) schoonmaken
• Keuken schoonmaken
• Toiletten grondig schoonmaken
• Trap van de kantine vegen en eventueel schrobben
• Mat onder aan de trap uitkloppen

TIP:

Als iedereen dit iedere week goed doet, is het niet zoveel werk. De afgelopen seizoenen kwam het te vaak voor dat het of maar half werd gedaan of zelfs helemaal niet. Hierdoor moesten sommige teams dubbelwerk verrichten. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!! Als ieder seniorenlid zijn handen uit de mouwen steekt, is iedereen maximaal 2x per seizoen aan de beurt om de kantine schoon te maken.
Het is het slimst om als leider aan het begin van de maand iedereen een schema te geven. Daarnaast is het ook nog aan te bevelen om de donderdag voor de schoonmaak-werkzaamheden die mensen die vrijdags aan de beurt zijn eventjes te contacten. Het lijkt allemaal heel simpel, maar blijkt in de praktijk ieder seizoen weer een groot probleem. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het dit seizoen wel goed gaat!!!

Namens het bestuur van S.K.N.W.K.