Schouwseselectie niet opgewassen tegen Oostkapelle

Schouwse selectie blijkt niet opgewassen tegen Oostkapelle

door Ben van den Aarssen

OOSTKAPELLE – De Schouwse selectie was gisteravond niet opgewassen tegen eersteklasser Oostkapelle. Het team van trainer Karl Vergouwen won op eigen terrein met 4-2. De treffers van de Schouwse selectie kwamen op naam van Martin Kiesenberg en Ronald Zwager.

Met name voor rust was te zien dat het een duel betrof tussen een ingespeeld team en een selectie die elkaar sporadisch ontmoet. Bovendien ontbraken bij de selectie onder andere de van Schouwen afkomstige Kloetinge-spelers Emiel Dorst en Wilco de Valk. Oostkapelle was op alle fronten beter en kwam verdiend op voorsprong door Micha Lekawael, die profiteerde van een communicatiefout tussen doelman Jaco van der Schee en zijn verdedigers: 1-0.

Evenwicht

Na de pauze waren beide partijen beter in evenwicht. Toch bouwde de thuisclub de voorsprong uit. René Zwart, in de tweede helft de man onder de Schouwse lat, kwam bij een diepe bal te gretig zijn doel uit en Jan Baaijens sloeg toe: 2-0. Halverwege het tweede deel bracht Martin Kiesenberg op aangeven van Jarno Vermeulen de aansluitingstreffer tot stand: 2-1.

In het volgende kwartier domineerde de Schouwse selectie en leek het wachten op de 2-2. Maar verder dan twee gevaarlijke vrije trappen van Serge Berrevoets kwam de ploeg van debuterend coach Edwin Kriens niet. Tien minuten voor tijd mislukte de buitenspelval en kon Turgut Kizilarslan alleen op het doel af: 3-1. Even later maakte dezelfde speler er 4-1 van, waarna Ronald Zwager de stand een draaglijker aanzien gaf: 4-2.

Kriens noemde de nederlaag een optelsommetje. „We hebben het niet eens zo slecht gedaan als je ziet dat we tegen een ploeg spelen met ingeslepen automatismen. Voeg daarbij het kwaliteitsverschil, want wij spelen met jongens die voor een deel uit de derde en vierde klasse afkomstig zijn. In de tweede helft durfden we meer te voetballen en lag ons tempo hoger. Maar tegen een eersteklasser op volle oorlogssterkte blijft het moeilijk succes te halen. Zeker als je een zone-systeem kiest, dat voor sommige spelers onwennig is.“

Oostkapelle-Schouwse selectie 4-2 (1-0). 33. Micha Lekawael 1-0; 54. Jan Baaijens 2-0; 68. Martin Kiesenberg 2-1; 80. Turgut Kizilarslan 3-1; 84. Turgut Kizilarslan 4-1; 87. Ronald Zwager 4-2. Scheidsrechter: Bart Wattel (Oostkapelle). Aantal toeschouwers: 50.

Opstelling Schouwse selectie: Jaco van der Schee (46. René Zwart), Sander Uijl (46. Fred van de Helm), Leon de Bruine, Maarten Padmos, Serge Berrevoets, Elmar Verhage (60. Lex Zwang), Huib Nortier, Jarno Vermeulen, Remco Rotte (46. Barry Steenpoorte), Martin Kiesenberg, Ronald Zwager (46. Thomas Vos).