S.K.N.W.K. 1 heeft het op dit moment net niet!!

In Scharendijke speelde S.K.N.W.K. 1 gisteren haar tweede derby in de derde klasse A. Nu was Z.S.C. ’62 de tegenstander. Vooraf was het voor de trainer van S.K.N.W.K. nog even passen en meten, want maar liefst drie verdedigers (Johan Padmos, Sytze Stins en aanvoerder Martijn Neele) moesten met een blessure langs de zijlijn toekijken.
De wedstrijd was een goede vijf minuten oud toen Z.S.C. ’62 een corner mocht nemen. Iedereen van S.K.N.W.K. stond erbij en keek erna. Zodoende kon een Z.S.C.-speler bij de tweede paal op het gemakje binnenschieten. Doelman Quik zag de bal door zijn benen tegen de netten verdwijnen, 1-0. Door deze snelle achterstand kwam er niets meer terecht van de plannen die S.K.N.W.K. vooraf had gemaakt. Vrijuit spelen en gewoon lekker voetballen was het credo. Nee dus, want we moesten weer al opzoek naar de gelijkmaker. In de 10e minuut moest Z.S.C.-speler Leon Weeda S.K.N.W.K.-er Christian van Vossen foutief afstoppen en kreeg hiervoor terecht de gele kaart voorgeschoteld. Bij S.K.N.W.K. was met name Emiel Kuijten op rechts vaak zijn tegenstander te slim af, echter zijn voorzetten werden niet afgemaakt. In de 27e minuut kreeg spits Jan-Jaap Padmos wederom een goede voorzet van Kuiten, maar zijn inzet was veel en veel te slap. Een minuutje later was het Maarten Padmos die na goed doorgaan van Jan-Jaap op doel schoot, maar zijn schot ging via een verdediger net naast. Tien minuten voor de rust was het Jacky die alleen door kon gaan. De assistent-scheidsrechter van Z.S.C. stond, wederom onterecht, met zijn vlag in de lucht, maar de scheidsrechter liet zeer terecht doorspelen. Helaas was de voorzet van Jacky te zwak en kwam deze tegen een Z.S.C.-speler. Het bleef dus 1-0 en hiermee gingen beide teams om de thee.
Vijf minuutjes na de rust kwam Maarten Padmos via de scheidsrechter in balbezit. Hij passte op Emiel Kuijten. Zijn voorzet belandde bovenop het hoofd van Christian van Vossen. Zijn kopbal ging zelfs over de ballenvanger. Twee minuten later speelde, de overigens geheel onzichtbare, Gert-Jan Tierie op Jan-Jaap Padmos, maar de doelman van Z.S.C. zat er net tussen. Aan de andere kant was het spits Martin Kiesenberg die binnen de zestien makkelijk aan mocht nemen. Hij passeerde een aantal mensen en schoot gelukkig voor S.K.N.W.K. naast het doel. Middenvelder Leon Pollemans had nog een goed schot in petto. Echter belandde dit schot bovenop de lat. Met nog zo’n 20 minuten te spelen kwam Richard Bevelander erin voor Christian van Vossen. Een corner in de 32e minuut van Gert-Jan Tierie was uiteindelijk de gelijkmaker. Zijn bal bij de tweede paal kon door Maarten Padmos binnen worden gewerkt, 1-1. Gelijk de bal pakken en proberen nog te winnen, dachten de blauw/zwarten. Helaas….. De net ingevallen John v/d Have bij Z.S.C. kreeg twee minuten na het doelpunt een vrije trap bij de tweede paal op het hoofd. Zijn kopbal kon door een geheel vrij staande Z.S.C.-speler in worden gekopt. Echt goed deed hij dit ook niet, want hij kopte de bal net langs doelman Quik, via de paal binnen. Wat heet niet goed, de bal zat erin en Z.S.C. stond weer op voorsprong. Met nog een kleine tien minuten op de klok ging S.K.N.W.K. alles of niets spelen. Leon de Bruine ging in de spits staan en alle ballen moesten in de pot “gegooid” worden. Gelukkig had dit effect. Aanvoerder Mark den Haan had een prima lange bal op Gert-Jan Tierie. Zijn schot kwam op de keeper, maar de rebound was voor Leon de Bruine, die de bal goed binnenschoot, 2-2. Hierbij zou het blijven.
Zo zit het venijn al een aantal weken in de staart. Tegn G.P.C. werd in blessuretijd nog gelijk gemaakt. Vorige week in het Amstel-Cup duel tegen Bruse Boys, werd het pas 12 minuten voor tijd 0-1 voor S.K.N.W.K. Helaas werd dit in de laatste tien minuten nog weggegeven en werd er met 2-1 verloren. Nu was ook het laatste kwartier nog de periode waarin maar liefst 3 doelpunten vielen. S.K.N.W.K. 1 toonde veerkracht door twee keer een achterstand teniet te doen, maar zal toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen, als ze het predikaat titelkandidaat willen blijven houden. Volgende week een thuiswedstrijd tegen directe concurrent FC Dauwendaele 1. We zullen zien. Aan de spelers van S.K.N.W.K. 1 de taak om trainer Adriaan Nieuwenhuijse niet in de kou te laten staan en weer eens een keertje te winnen.

S.K.N.W.K. 1 Leon Quik, Jacky de Bruine, Mark den Haan, Leon de Bruine, Martin Huisman, Maarten Padmos, Leon Pollemans, Emiel Kuijten, Gert-Jan Tierie, Christian van Vossen (Richard Bevelander) en Jan-Jaap Padmos.