GPC beste in matige topper, SKNWK laat punten ….

GPC beste in matige topper, SKNWK laat punten liggen

door Wim Broekhoven

GOES – Alleen GPC heeft in de derde klasse A van de misstap van leider Duiveland tegen hekkensluiter MZVC (4-4) weten te profiteren. De Vlissingers klopten FC Dauwendaele met 2-0. SKNWK kwam tegen ZSC niet verder dan 2-2. In 3B kon Tholense Boys de koppositie niet verdedigen, omdat er voor de wedstrijd tegen DVO’60 geen scheidsrechter verscheen.

Dauwendaele-GPC 0-2: De tegenvallende topper was gelijkopgaand, maar echt goede doelkansen waren schaars. Een uitstekende GPC-counter leverde na dertig minuten via Leo de Groot wel de geflatteerde 0-1 op. Vlak voor rust had GPC de pech dat scheidsrechter Kenson een overtreding van doelman Telussa op Bjorn Ronde na een veel te korte en onnodige terugspeelbal niet correct kon inschatten en hij simpel een hoekschop gaf. De nog ongeslagen thuisploeg probeerde het met Julio Fagundez voor Jorrit Schuurman na rust wel, maar echt gevaarlijk werd Dauwendaele nooit. Het countervoetbal van GPC leverde na een uur spelen een tweede treffer op maar die werd op advies van de assistent alsnog afgekeurd. Regilio Pinas zorgde vlak voor rust wel voor 0-2.

Veere-WHS 2-3: Joachim Cornelisse maakte er al na vier minuten 1-0 van. Op slag van rust kon Hans Leune gelijkmaken, waarna diezelfde Leune vlak na de thee ook voor de 1-2 tekende. Veere kwam via René-Michel Gerritsen halverwege de tweede helft op 2-2, maar een kwartier voor tijd strafte Egbert Moerland een verdedigingsfout af met een derde Thoolse treffer.

’s-Heer Arendskerke-Serooskerke 3-1: In een aardige eerste helft tekende Marco Goedegebure na drie minuten voor de 1-0 en vijftien minuten later voor de 2-0. Een vrije trap van Nicky Holmes leverde vlak voor rust de 2-1 op. Serooskerke slaagde er in een heel wat mindere tweede helft niet in de achterstand verder goed te maken. Een kwartier voor tijd deed Frank Goedegebure na maanden blessureleed zijn heroptreden bij de thuisploeg. Een pracht voorzet van hem leverde twee minuten voor tijd via Steef van de Velde de 3-1 op.

Spui-Yerseke 3-0: Erik Loof tekende na vijf minuten voor 1-0. Yerseke was daarna tot aan de rust wel sterker, maar dee gelijkmaker werd wegens buitenspel afgekeurd. Tien minuten na rust werd het door Martin Kalisvaart na een prachtige voorzet van Gert-Jan Vlaander 2-0. Yerseke was geklopt. Kalisvaart zorgde in de tachtigste minuut uit een vrije trap van John de Ritter ook voor de 3-0.

ZSC’62 – SKNWK 2-2: SKNWK kon niet imponeren en ZSC’62 legde veel strijdlust op de mat. Wouter Fioole bracht ZSC’62 al vroeg aan de leiding. In de 76e minuut zorgde Maarten Padmos voor de gelijkmaker. Niet veel later kopte Sebastiaan Vaane zijn ploeg naar 2-1, maar na een inzet van Leon de Bruine pakte SKNWK kort voor tijd alsnog een punt.

Duiveland-MZVC 4-4: Casper Feleus zette de gasten al vroeg verrassend op voorsprong. Na 24 minuten kon Dennie le Comte met zijn eerste van de middag de voorsprong van hekkensluiter MZVC wegwerken. Maar de Middelburgers kwamen opnieuw aan de leiding (doelpunt Robert Baas) en liepen zelfs uit naar 1-3 (eigen doelpunt Jasper van Almenkerk). Lex Zwang uit een strafschop en twee doelpunten van Le Comte brachten de lijstaanvoerder uit Oosterland alsnog voorbij MZVC. Een goal in de slotfase van Alexander Bom uit een penalty betekende echter duur puntenverlies voor Duiveland.