Voorwoord programmaboekje SKNWK-FC Dauwendaele

S.K.N.W.K. 1 – F.C. Dauwendaele 1

Hartelijk welkom in Nieuwerkerk op sportpark “Het Springer” bij de wedstrijd van deze middag tussen S.K.N.W.K. 1 en F.C. Dauwendaele 1. Een wedstrijd in de derde klasse A tussen de nummers 4 en 3.

S.K.N.W.K. 1 staat op dit moment dus 4e en heeft 12 punten uit 7 wedstrijden. Er werden deze competitie punten verloren aan W.H.S. (3-3), Duiveland (3-2), G.P.C. Vlissingen (1-1) en vorige week in een zeer matige wedstrijd uit bij Z.S.C. ‘62 (2-2).

De tegenstander van vanmiddag, F.C. Dauwendaele, staat een plaatsje hoger dan S.K.N.W.K. en haalde 14 punten uit 7 wedstrijden. Ze verloren punten aan wederom Z.S.C. ’62 (2-2), Yerseke (1-1) en G.P.C. Vlissingen (0-2).

Het duel van vanmiddag is voor beide ploegen van groot belang om de aansluiting bij de top vast te houden en mee te blijven doen voor de koppositie. Het is niet de eerste keer dat S.K.N.W.K en F.C. Dauwendaele elkaar treffen in competitieverband. Vorig seizoen troffen zij ook elkaar en won S.K.N.W.K. het eerste duel uit (0-2, doelpunten van Jan-Jaap Padmos en Emiel Kuyten), maar verloor thuis met 1-3 (doelpunt van Maarten Padmos). Deze wedstrijd ging de boeken in als de wedstrijd met de vele gemiste kansen door S.K.N.W.K en diens schutterende verdediging.

Iets waar we de laatste tijd weer last van lijken te hebben, want de laatste wedstrijden komen we moeilijk tot scoren en hebben we ook moeite om “de nul” te houden achterin. In deze mindere periode zullen we de mouwen op moeten stropen en met meer werklust de wedstrijd in moeten gaan om zo de punten te pakken als het allemaal even wat minder soepel loopt. Iets wat met de hulp van de altijd trouwe supporters van S.K.N.W.K. zeker moet gaan lukken!
We waarderen dit bijzonder, ook de anonieme tactische tips buiten de wedstrijd om.

Ik wens iedereen een leuk en spannende, maar ook vooral sportieve wedstrijd toe. De scheidsrechter van vanmiddag is Dhr. C.K. van der Linde. Ik wens hem veel plezier toe met het leiden van de wedstrijd.

Martin Huisman