Analyse S.K.N.W.K. 1

Renco Francke heeft de draad weer opgepikt en schrijft voor elke competitiewedstrijd een haarscherpe analyse van de tegenstander. Deze week: SKNWK 1

Zaterdag 6 november spelen we weer thuis en ook deze keer komt de tegenstander vanaf Schouwen-Duiveland, SKNWK komt op bezoek. SKNWK presteerde vorig jaar enorm goed als debutant in onze klas, doormiddel van een periodetitel te winnen werd de nacompetitie bereikt en daarin werd zelfs tot in de finale gekomen.

Het heeft dus ook maar één wedstrijd gescheeld of SKNWK speelde dit seizoen in de 2 e klasse, die beslissende wedstrijd ging echter verloren voor de Sport Kombinatie NieWerKerk en zo moesten ze dit jaar weer in de 3 e klas beginnen. Dat gebeurde onder leiding van een nieuwe trainer die, de veel succeshebbende, Cees Willemse opvolgde. Adriaan Niewenhuijze verruilde het in de 1 e klasse uitkomende SSV’65 en koos ervoor om het enthousiaste SKNWK te gaan trainen. Onder Willemse liet SKNWK zich veelal terugzakken op de eigen helft om er dan razendsnel uit te komen, SKNWK heeft een paar spelers die over een snelle omschakeling beschikken, zodat de ploeg daar altijd gevaarlijk mee was. Dit resulteerde er dan ook in dat SKNWK de meeste van zijn wedstrijden won en zo een 2 e plek in de eindrangschikking bemachtigde, achter de ongenaakbare Meeuwen. Onder Nieuwenhuijze wil het echter nog niet lukken zoals vooraf gehoopt werd, de ploeg speelt meer vooruit dan onder Willemse, maar de resultaten vallen tegen. SKNWK liet al de nodige steken vallen en heeft tot nu toe 15 punten verzameld, wat er 2 meer zijn dan Seroos. SKNWK staat op een 3 e plek en heeft 5 verliespunten meer dan concurrent en koploper Duiveland. Van verschillende kanten wordt er gezegd dat SKNWK een goed voetballende ploeg heeft, maar dat het op sommige momenten mentaal niet thuis geeft en dan worden er op een slappe manier punten weg gegeven, wat dat betreft kan Seroos SKNWK dus een handje geven. Twee weken terug werd er met te weinig inzet gespeeld in de derby tegen ZSC en toen liep SKNWK tegen duur puntenverlies op. Dat gelijkspel werd overigens afgelopen zaterdag recht gezet middels een knappe 4-2 overwinning op het bezoekende Dauwendaele, wat daarmee zijn 2 e opeenvolgende nederlaag leed.

SKNWK speelt als één van de weinige ploegen met 3 spitsen, dus dit zal tactisch het een en ander vergen van Seroos, maar dat laat ik aan de trainer over. De rechtsbenige Christiaan van Vossen, verre familie van Peter van Vossen, speelt sinds het begin van dit seizoen als linksbuiten en heeft hier al behoorlijk succes mee gehad, de jongeling wist al een aantal malen in een wedstrijd te excelleren, zijn directe tegenstander dol te draaien en ook nog te scoren. Als rechtsbuiten speelt Emiel Kuiten en ook hij komt gemakkelijk zijn mannetje voorbij. Centraal op het middenveld vinden we de absolute sterspeler van SKNWK terug, Gert-Jan Tierie, hij heeft scorend vermogen, inzicht, techniek, eigenlijk alles om een goede voetballer te zijn, hij is dan ook vaak beslissend voor SKNWK. Op de goal is Leon Quick ook weer present na het begin van het seizoen afwezig te zijn geweest. Vorig jaar speelde Leon de Bruine als laatste man, toen er nog mandekking werd gespeeld in Nieuwerkerk. Dit jaar verdedigd SKNWK in de zone en de Bruine heeft een plek op het middenveld gekregen. Volgens de statistieken van afgelopen zaterdag stond hij overigens voor het eerst dit seizoen weer op zijn oude stek, laatste man dus.

Seroos kan voor zaterdag zijn borst nat maken met een tegenstander als SKNWK, want met een magere overwinning thuis op ZSC kunnen we er nog niet van spreken dat het lek boven is.