Kansloos verlies voor braaf S.K.N.W.K.

Dolende Nieuwerkerkers zien koplopers door 4-0-nederlaag verder uitlopen

Kansloos verlies braaf SKNWK

SEROOSKERKE – SKNWK deed er tegen Serooskerke precies negentig minuten over om de gifbeker helemaal leeg te drinken. Wát er fout kon gaan bij de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse, ging ook daadwerkelijk fout. Het ’middagje Serooskerke’ eindigde dan ook in een logische 4-0-overwinning voor de gelijknamige thuisploeg.

In het programmaboekje van Serooskerke werden ’vrienden van Seroos’ en medestanders welkom geheten. Met medestanders werd wellicht tegenstanders bedoeld. Als dat zo was, had de auteur een vooruitziende blik gehad, want SKNWK gedroeg zich in Serooskerke als een echte vriend van Seroos.

Door een catastrofale beginfase hielpen de Nieuwerkerkers de ploeg van trainer Leendert Geelhoed in het zadel. Serooskerke kwam daarna geen moment meer in de problemen en was uiteindelijk nog mild voor SKNWK.

,,Het begin van onze kant was dramatisch. Alles wat ik vooraf had aangegeven, gebeurde niet’’, keek Adriaan Nieuwenhuijse terug op de eerste minuten. De trainer moest behoorlijk puzzelen om een passende opstelling te krijgen. Jacky de Bruine moest wegens vaderschap verstek laten gaan, Mark den Haan wegens aanstaand vaderschap en Johan Padmos en Martijn Neele waren wegens blessures niet inzetbaar.

SKNWK speelde centraal achterin met Maarten Padmos en Leon de Bruine. Zij kregen geen voldoende van hun trainer. ,,Nee, qua coaching had het allemaal veel beter gemoeten. Ze lieten Leon Pollemans gewoon in de stront zakken’’, stak Nieuwenhuijse zijn mening niet onder stoelen of banken. ,,Dit had niks te maken met de invallers. We waren voetballend heel zwak en werden constant afgetroefd.’’

SKNWK en Nieuwenhuijse lopen nu door de tweede nederlaag van dit seizoen achter de feiten aan. Duiveland en GPC hebben al een behoorlijke marge opgebouwd. Nieuwenhuijse: ,,Een achterstand van acht en zeven punten is wel erg veel. Als we helemaal compleet zijn, kunnen we meedoen voor de top. Maar dan moet er wel wat aan de instelling veranderen. Vandaag leek het wel of we met elf ideale schoonzonen speelden. Een type als Mark den Haan had daar vandaag misschien nog wat verandering in kunnen brengen.’’

Dankbaar

Zijn collega Leendert Geelhoed was SKNWK dankbaar. Door de zege klom Serooskerke naar de derde plaats op de ranglijst, maar wel met een achterstand van zes punten op nummer twee GPC. ,,Het is bij ons allemaal nog te wisselvallig’’, vond Geelhoed vooraf nog. Achteraf had hij niks te klagen. Hetzelfde gold voor Alex Dekker. De 26-jarige voetballer werd afgelopen donderdag de trotse vader van dochter Marissa en startte na zijn twee treffers van vorige week opnieuw in de basis. Nog geen minuut na het beginsignaal van de, zoals later bleek, sterk leidende scheidsrechter Erik Filius, kon Dekker al juichen. SKNWK-middenvelder Gert-Jan Tierie verstuurde een verkeerde pass, SKNWK leverde de eerste vrije trap van de middag eenvoudig in en vervolgens ging doelman Léon Quik kinderlijk in de fout bij een voorzet van Alex de Visser. Alex Dekker was er als de kippen bij om na 51 tellen de 1-0 binnen te tikken.

De goal werd gevierd met wiegende bewegingen, zoals het Braziliaanse elftal ooit een doelpunt tegen Oranje vierde. ,,Ja, dat was zeker voor mijn dochter. Ons eerste kindje’’, meldde Dekker trots. Hij was ook verrast door het wedstrijdverloop. ,,De laatste zes weken krijgen wij steeds vroeg een goal tegen. Nu was het andersom en dat was voor ons een geweldig begin. Het werd ook snel 2-0 en dat voetbalt zoveel lekkerder.’’

De 2-0 waar Dekker over sprak, liet niet lang op zich wachten. Wilco de Keuning kopte in de elfde minuut een indraaiende bal van Frank Allaart fraai langs Quik in de verste hoek. Door het doelpunt raakte SKNWK nog dieper in de put. De ploeg straalde totaal geen vertrouwen uit en Nieuwerkerks balbezit duurde nooit lang. De eerste wapenfeiten kwamen na zo’n twintig minuten, toen SKNWK twee corners achter elkaar kreeg en kopballen van Maarten Padmos en Leon de Bruine het doel misten. Voor rust had Serooskerke de wedstrijd al op slot kunnen gooien. Frank Allaart verzuimde echter tot tweemaal toe de 3-0 te scoren en keeper Quik stond met zijn knie een treffer van Huibert Deurloo in de weg. In de laatste twee minuten van de eerste helft kwam SKNWK nog twee keer in de buurt van het doel van de attent keepende Jerry Holmes, maar daar was ook alles mee gezegd.

Ook de tweede helft bracht niet veel goeds voor SKNWK. ,,Dit is de zwakste ploeg die ik dit seizoen gezien heb’’, klonk het zelfs vanaf de tribune. In de 78e minuut hield Quik Allaart opnieuw van de 3-0 af. Een minuut later schoot Leon de Bruine SKNWK’s beste mogelijkheid, hij kreeg de bal in de voeten gekopt door een verdediger, huizenhoog over. Het was typerend voor SKNWK dat daarna nog twee treffers moest incasseren.

Eerst werkte Sytze Stins een voorzet achter zijn eigen doelman en in de slotminuut werkte Maarten Padmos de bal niet goed weg waardoor Frank Allaart toch nog het net wist te vinden.

Serooskerke – SKNWK 4-0 (2-0). 1. Alex Dekker 1-0, 11. Wilco de Keuning 2-0, 80. Sytze Stins 3-0 (eigen doelpunt), 90. Frank Allaart 4-0. Scheidsrechter: H.C. Filius (Goes). Gele kaart: Renco Francke (Serooskerke). Aantal toeschouwers: 225.

SKNWK: Léon Quik; Sytze Stins, Leon de Bruine, Maarten Padmos, Martin Huisman; Leon Pollemans, Gert-Jan Tierie, Richard Bevelander (56. Richard Smit); Emiel Kuijten, Jan-Jaap Padmos en Christian van Vossen.