B-junioren helaas verloren van Renesse B1

Dreischor B1 – Renesse B1 (2-3)

Deze uitslag van deze wedstrijd zou erg bepalend kunnen zijn voor de stand in de competitie van de B1. Als Dreischor zou winnen dan waren ze drie punten los van Renesse, en als Renesse won dan zouden zij bovenaan staan met een wedstrijd minder gespeeld, maar met een beter doelpuntensaldo. Dreischor begon met een volledige selectie, wel met één man minder dan gewoonlijk, maar dat kwam omdat Patrick Goncalves van de B’s naar de C’s is gegaan.
Wij wensen Patrick daar natuurlijk veel plezier toe en we zien hem volgend jaar graag terug.
Het veld lag er goed bij op Sportpark “De Mol”, de publieke belangstelling viel tegen.
Dreischor kwam in het begin van de wedstrijd niet echt goed aan de bal en er werd vaak slordig balverlies geleden. Na ongeveer 15 minuten kreeg Renesse een kans om op het doel te schieten, deze werd makkelijk gepakt door de keeper van Dreischor, Mike Bakker.
In de 23ste minuut werd het eerste doelpunt gescoord. Een corner werd genomen vanaf de rechterkant door Robbert Uyl. De bal kwam ter hoogte van de penaltystip terecht waar een speler van Dreischor de bal richting doel kopte, de bal leek links langs het doel te gaan maar werd door Roy de Jonge met een mooie boog in het doel gekopt. Pas in de 35ste minuut kwam de tweede echte kans van Dreischor, een schot van ongeveer de zestien genomen door Martijn Rentier.
De tweede helft kwam Renesse erg fel uit de startblokken, Dreischor was daarintegen erg zwak, maar in de loop van de tweede helft werden ook zij feller. In de 55ste minuut werd de gelijkmaker gescoord door een goed uitgespeelde actie. Een kwartier later werd het ook nog 1-2 voor Renesse ; een hard schot wat werd gemist door een verdediger en keeper ging het doel in. Hier liet Dreischor het natuurlijk niet bij zitten, het spel werd feller en gecontroleerder. Een éénmansactie van “de topscoorder” Robert Padmos van Dreischor bracht de voorlopige redding, 2-2. Dreischor nog helemaal in de ban van het net gescoorde doelpunt ging in de fout.
In plaats van rustig te blijven verdedigen en de wedstrijd uit te spelen liep iedereen naar voren. Dit moest wel fout aflopen. De spits van Renesse kreeg de bal en ging alleen op de keeper af, die nog wel met zijn vingers aan de bal zat, maar niet een doelpunt kon verkomen. De eindstand: 2-3.