Ruime overwinning op SKNWK verdiend door Seroos

Na een paar nederlagen en een nipte overwinning tegen ZSC 65 stond vandaag weer eens een wedstrijd tegen een wat meer voetballende ploeg op het programma, namelijk S.K.N.W.K. Het verschil op de ranglijst tussen de nummers 4 en 5 vooraf aan deze wedstrijd bedroeg slechts 2 punten, dus er was vandaag zeker sprake van een subtopper.

Omdat de A-junioren een kwartier later begonnen dan de bedoeling was, begon de wedstrijd pas om 10 voor 3. Hierdoor zaten en stonden de in grote aantallen meegekomen supporters van de bezoekende club en de altijd aanwezige seroos-aanhang op tijd klaar, zo werd het beginsignaal door weinigen gemist.
Vanaf het begin was duidelijk dat Seroos het slappe begin van de laatste 6 weken, waarin er elke wedstrijd binnen 5 minuten een bal aan de verkeerde kant in het netje lag, wilde veranderen. Na nog geen minuut spelen werd een bal onderschept door Huibert die hem in 1 keer opende op Alex de Visser, deze speelde zijn man uit en gaf een voorzet op maat, echter werd deze gemist door een verdediger en de keeper van SKNWK en daar stond ie dan weer, Alex Dekker 1-0. Net vader geworden van zijn kleine beauty Marissa, scoorde Lex voor de 2e achtereenvolgende week, zo zie je maar dat het goed is om als buitenspeler naar binnen te komen bij een voorzet van de andere kant.

Na deze goede start bleef iedereen geconcentreerd en werd er gelijk kort gedekt, zodat de spelers van SKNWK geen kans kregen om in de wedstrijd te komen. Er werden zelfs meerdere kansen gecreëerd. Na eerst een bal van Nicky Holmes over te hebben gekopt kreeg Wilco na 10 minuten weer een afgemeten voorzet van Alex de Visser, die eerst zijn tegenstander helemaal dolde, en kon zo in de verre hoek de 2-0 binnenkoppen. Na een kwartier gespeeld te hebben krijgt SKNWK de 1e echte kans via Christiaan van Vossen die de bal naast het doel schiet, vlak daarna is het nog een keer op letten voor de seroos-defensie, maar een kopbal van de Bruine gaat over het doel.

In de eerste helft worden vooral veel felle duels gespeeld op het middenveld, en beide ploegen geven na de beginfase niet veel meer weg. De scheidsrechter, die overigens een goede wedstrijd floot en de touwtjes (af en toe iets te) goed in handen had, gaf na een half uur spelen bij de eerste echte overtreding van de wedstrijd een gele kaart aan Renco die hierdoor helaas geschorst is voor de komende wedstrijd bij en tegen MZVC. In de 35e minuut kunnen we weer eens de handen warm klappen wanneer Alex Dekker met een goede voorzet Frank Allaart bedient, die deze bal net over het doel kopt. 5 minuten later is het Frank zelf die een mooie coerver-achtige beweging maakt en wordt neergelegd, uit deze vrije trap schiet Nicky hard in de korte hoek, maar doelman Quik redt goed.
Na een goede eerste helft waarin slechts 2 kansen werden weggegeven en waarin 2 maal het net gevonden werd konden we een lekker kopje koffie gaan drinken.

In de 2e helft is het veldspel een beetje druzig (mede volgens supporter Rene P) en zijn er net als in de 1e helft veel duels op het middenveld en worden er het eerste half uur vrijwel geen kansen gecreëerd, op enkele afstandschoten van SKNWK en een paar gevaarlijke voorzetten van Seroos na. SKNWK wil toch wat gaan forceren en stuurt ook zijn laatste man naar voren waardoor er veel ruimte ontstaat in de verdediging van de bezoekers.

Ondertussen op veld 2, waar “Jong Seroos” speelt, valt er echter heel wat meer te beleven. Bij een penalty van Seroos wordt penaltyspecialist Jacco Pleune onderuitgehaald bij zijn aanloop, waarna de dader terecht met rood van het veld wordt gestuurd. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

In de 80e minuut gebeurt er dan eindelijk iets, Frank passeert 3 man van SKNWK of ze er niet staan, maar stuit op de keeper. In dezelfde minuut kan Nicky een bal net niet goed verwerken en deze komt precies voor de voeten van de Bruine, deze schiet de bal echter van acht meter voor het doel over. Voor het zelfde geld staat het onnodig 2-1 en kan SKNWK terugkomen in de wedstrijd. Een minuut later krijgt watersnelle rechtsbuiten Rene C ,die de moegestreden Alex D heeft vervangen, de bal en gaat zijn man voorbij, geeft een perfecte voorzet op Frank, Frank schampt de bal en zo valt de bal op het been van een SKNWK-verdediger die hem in het eigen doel werkt, 3-0 voor Seroos. Na deze goal zien we een paar mooie akties en nog een kansje voor Renco die een voorzet van Rene net niet (met zijn kale plekje) kan inkoppen. 5 Minuten voor tijd krijgt Alex de Visser een publiekswissel en komt Bas Rooze het veld in. Bas valt goed in en geeft een voorzet , deze wordt slecht verwerkt door de verdediging en valt voor Frank zijn voeten. Frank kijkt goed waar de keeper staat en schiet de bal in de verre hoek 4-0.

Tegen een tegenstander die vooraf hoog werd ingeschat, heeft Seroos laten zien dat ze met veel strijdlust goed meekunnen draaien bovenin. De hele ploeg heeft vandaag hard gewerkt en genoeg kansen gecreëerd. Ook krijgt de verdediging zeker een pluim, want als je slechts 2 echte kansen weggeeft is dat natuurlijk heel goed.
We staan nu na deze overwinning op een uitstekende 3 e plaats en dit is natuurlijk een goed begin ook van de 2 e periode. Echter het goede spel van vandaag zal doorgezet moeten worden in de komende uitwedstrijd tegen MZVC om zo de aansluiting met de top te krijgen.

Opstelling: Jerry Holmes, Anthony Poppe, Bernado Wattel , Rudy Geerse, Nicky Holmes, Renco Francke, Huibert Deurloo, Alex Dekker (Rene Cevaal), Alex de Visser (Bas Rooze), Wilco de Keuning, Frank Allaart

Geel: Renco Francke