S.K.N.W.K. 1 scoort 5x, maar wint maar met 0-2

Vandaag moest S.K.N.W.K. 1 naar Zeeuws-Vlaanderen voor de uitwedstrijd tegen Spui 1. Na de zeperd vorige week tegen Serooskerke (kansloos 4-0 verlies), was het vandaag zaak om weer orde zaken te stellen. Dat moest dus gebeuren tegen Spui. Een tegenstander die vorige week toch eventjes FC Dauwendaele aan de kant schoof.
Met de weer herstelde Martijn Neele en, inmiddels al weer een weekje vader van een derde zoon, Jacky de Bruine, moest het dus gaan gebeuren. Helaas waren Johan Padmos en Mark den Haan (beiden geblesseerd) afwezig. Emiel Kuijten, die ziek was geweest en nog steeds een beetje zwak was, startte op de bank en viel niet in ook.
In de 8e was er de eerste kans voor S.K.N.W.K. Gert-Jan Tierie’s bal werd tot corner verwerkt. Uit deze corner kreeg Léon de Bruine een kans, maar zijn kopbal ging voorlangs.
Na een klein kwartiertje werd het dan toch 0-1. Christian van Vossen gaf Gert-Jan Tierie de kans om middels een schuiver de 0-1 te scoren. Na een minuut of 27 was Christian zelf dicht bij een doelpunt, maar helaas werd zijn bal gestopt door de doelman van Spui. Vlak hierna was er een terugspeelbal van Martijn Neele op zijn eigen doelman. Hij raakte de bal met zijn hoofd, maar de scheidsrechter die dit niet zag gaf een onterechte indirecte vrijeschop aan Spui. Gelukkig strandde deze bal op Léon de Bruine en bleef het zeer terecht 0-1. Na een minuutje of 40 was er een vrije trap voor S.K.N.W.K. Deze werd snel genomen en Gert-Jan Tierie scoorde de 0-2. Helaas vlagde de assistent-scheidsrechter van Spui geheel onterecht en werd deze goal dus afgekeurd. Hierna was er zelfs nog een doelpunt voor S.K.N.W.K. van Christian van Vossen. Al dan niet in buitenspelpositie (er werd in ieder geval niet gevlagd), werd ook dit doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd. In de 3e minuut van de blessuretijd van de eerste helft was er dan eindelijk gerechtigheid. Uit een vrije trap scoorde de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk de bevrijdende 0-2. Léon de Bruine schoot een vrije trap schitterend met links bij de tweede paal in de kruising, 0-2.
Na rust ging S.K.N.W.K. weer verder. In de 51e minuut was er toch een kansje voor Spui, maar aanvoerder en laatste man Martijn Neele zette een goed blok en zorgde ervoor dat het 0-2 bleef. Vlak hierna was Leon Pollemans bijna de gelukkigde die de 0-3 op het scorebord zette, maar zijn schot werd gestopt. Christian van Vossen kopte toen bijna de de 3e van de middag binnen, maar ook hij vond niet het doel. Christian scoorde daarna nog wel, maar ook deze werd om weer zeer dubieuze redenen afgekeurd en zo bleef het toch slechts 0-2. Een kwartier voor tijd was kreeg Spui een vrije trap op randje 16. Doelman Leon Quik ransselde de bal prachtig uit zijn doel en via de paal kwam deze bal weer voor een speler van Spui, omdat een verdediger van S.K.N.W.K. geheel stond te slapen. Gelukkig schoot hij de bal hoog over. Hierdoor won S.K.N.W.K. vrij eenvoudig met 0-2 en werd dus de “nul” weer eens een keertje gehouden achterin. Bij S.K.N.W.K. vielen Emiel Pollemans (voor Gert-Jan Tierie) en Richard Bevelander (voor Jacky de Bruine) nog in.
Volgende week een thuiswedstrijd tegen M.Z.V.C. 1. Altijd een lastige tegenstander voor S.K.N.W.K. en vandaag wonnen ze maar liefst met 5-3 van Serooskerke. We zijn dus gewaarschuwd!!

S.K.N.W.K. 1: Leon Quik, Sytze Stins, Martijn Neele, Léon de Bruine, Martin Huisman, Jacky de Bruine (Richard Bevelander), Maarten Padmos, Leon Pollemans, Gert-Jan Tierie (Emiel Pollemans), Christian van Vossen en Jan-Jaap Padmos.