S.K.N.W.K. rukt op naar de derde plaats

SKNWK rukt op naar de derde plaats

SPUI – Door de vijfde zege van het seizoen nam SKNWK in de derde klasse A weer bezit van de derde plaats. De Nieuwerkerkers wonnen in Spui eenvoudig met 0-2, maar die score had zeker hoger uit kunnen vallen.

SKNWK had in Spui namelijk de arbitrage niet echt mee. Zo werden maar liefst drie Nieuwerkerkse doelpunten afgekeurd. Gert-Jan Tierie schoot op aangeven van Christiaan van Vossen na bijna een kwartier spelen wel de 0-1 achter de Spui-doelman.

Daarna bleek scheidsrechter Jasperse niet bij de les en kwam SKNWK mede dankzij hem bijna in de problemen. ,,Ik kopte een bal terug op Léon Quik en de scheids gaf een indirecte vrije trap’’, keek de weer van een blessure teruggekeerde Martijn Neele terug op het hachelijke moment. De toegekende vrije trap leverde geen treffer op.

In het verdere verloop van de eerste helft werd een glaszuiver doelpunt van Gert-Jan Tierie na een vlagsignaal van de grensrechter onterecht afgekeurd en besloot Jasperse op eigen initiatief tot het afkeuren van een goal van Christian van Vossen. In blessuretijd van de eerste helft was het dan toch prijs. Léon de Bruine schoot op schitterende wijze een vrije trap met links binnen en bezorgde SKNWK zo het nodige zelfvertrouwen.

Ook in de tweede helft had SKNWK, dat door de afwezigheid van Emiel Kuijten in een 4-4-2-systeem speelde, geen problemen met Spui. Opnieuw werd een treffer van Christian van Vossen wegens buitenspel afgekeurd. Spui kwam nog één keer in de buurt van SKNWK- doelman Léon Quik. De doelman duwde een inzet van Alex Meijer via de paal buiten zijn territorium, waardoor SKNWK voor de tweede keer dit seizoen achterin de nul hield.

Spui-SKNWK 0-2 (0-2). 14. Gert- Jan Tierie 0-1, 41. Leon de Bruine 0-2. Scheidsrechter: J. Jasperse (Oost-Souburg). Aantal toeschouwers: 85.

SKNWK: Léon Quik; Sytze Stins, Martijn Neele, Léon de Bruine, Martin Huisman; Jacky de Bruine (65. Richard Bevelander), Maarten Padmos, Leon Pollemans, Gert- Jan Tierie (80. Emiel Pollemans); Christian van Vossen en Jan-Jaap Padmos.