S.K.N.W.K. 1 verliest nipt van Oostkapelle 1, 2-3

Vanmiddag trok S.K.N.W.K. 1 in het oefenduel in Nieuwerkerk tegen Oostkapelle 1 aan het kortste eind. Het werd uiteindelijk 2-3 voor Oostkapelle, een ploeg die twee klassen hoger speelt (eerste klasse) dan S.K.N.W.K. 1. Echt een schande was het verlies dus niet.
Wat wel een schande was, waren de eerste twee tegendoelpunten. Deze werden veel te makkelijk weggegeven. Al moet gezegd worden dan Oostkapelle erg efficiënt omsprong met de kansen. Ze kregen vanmiddag drie goede kansen en benutten deze dus alle drie. Dat is iets waar S.K.N.W.K. echt nog iets van zou kunnen leren.
Na 5 minuten spelen was het al 0-1. Een diepe bal op een Oostkapelle-speler kon door miscommunicatie en slecht verdedigen achterin bij S.K.N.W.K. worden binnen gewerkt, 0-1. Na een minuutje of 20 werd het zelfs 0-2. Nu was het een voorzet van de rechterkant van Oostkapelle die ongehinderd kon binnen worden gekopt, 0-2. Op het half uur was S.K.N.W.K. voor het eerst gevaarlijk. Gert-Jan Tierie gaf een voorzet op Jacky de Bruine, maar hij kwam net te kort. In de 41e minuut was het wederom Gert-Jan die iemand in staat stelde te scoren. Een diepe bal op Emiel Kuijten, werd door deze dezelfde Emiel net naast geschoten. In de 45e minuut was het dan eindelijk raak. Nu was het Christian van Vossen die wederom door Gert-Jan diep werd gestuurd. Hij scoorde prachtig de 1-2. Het laatste gedeelte van de eerste helft was trouwens toch in handen van S.K.N.W.K. Ze drongen Oostkapelle terug, maar konden helaas maar 1x profiteren.
De tweede helft was heel slecht. Net als het weer trouwens!! S.K.N.W.K. kwam er niet meer uit en Oostkapelle kon, mede door de vele wissels, ook niet beter. In de 83e minuut scoorden ze nog wel de 3-1. Een hele goede voorzet van rechts kon bij de tweede paal binnen worden gekopt, ook al om dat Sytze Stins dit kopduel nooit kon winnen…. Het slotakkoord was toch nog voor S.K.N.W.K. Martijn Neele speelde in de 2e minuut van de blessuretijd Gert-Jan Tierie aan. Hij speelde in een keer Jan-Jaap Padmos door. Zijn voorzet werd door Christian van Vossen tegen de touwen geschoten. Eindstand was dus 2-3. Een heel nuttig oefenduel. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jaap de Bruine. Hij kon de kaarten in dit sportieve duel op zak houden.

S.K.N.W.K.: Leon Quik, Sytze Stins, Martijn Neele, Leon de Bruine, Martin Huisman (Ronald van Vossen), Maarten Padmos, Jacky de Bruine (Leon Pollemans), Gert-Jan Tierie, Emiel Kuijten, Christian van Vossen, Jan-Jaap Padmos.