Wedstrijdverslag van Kapelle 1 – S.K.N.W.K. 1

Gisterenavond speelde S.K.N.W.K. 1 een oefenwedstrijd in Kapelle tegen Kapelle 1. Kapelle is een ploeg die één klasse hoger speelt dan S.K.N.W.K., nl. in de tweede klasse.
Kapelle kwam erg fel uit de startblokken en probeerde S.K.N.W.K. gelijk onder druk te zetten. In de 6e minuut resulteerde dit in een goede kans, maar doelman Quik van S.K.N.W.K. redde bekwaam. Hij tikte de bal corner. Hierna kreeg S.K.N.W.K. wat meer grip op de wedstrijd. Met name vanwege het feit dat Kapelle “1 op 1” wilde spelen, kreeg S.K.N.W.K. door hun snelle uitbraken een aantal goede kansen. In de 9e minuut was er zo’n uitbraak. Echter de voorzet van Gert-Jan Tierie was veel te hard en ging dus langs de mee opgekomen Jan-Jaap Padmos. Kapelle kreeg hierna ook nog een kansje, maar de kopbal van de spits ging naast het doel. In de 23e minuut moest Gert-Jan Tierie geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Kees-Jan van Nieuwenhuize. Diezelfde Kees-Jan zorgde op het half uur voor een kansje voor S.K.N.W.K. Zijn pass op Jan-Jaap werd helaas onderschept. Twee minuten later was het weer Kees-Jan die nu Jacky een kans gaf. Ook Jacky wist het doel niet te raken. Een minuutje later was het wel raak. Jacky legde de bal breed op Jan-Jaap Padmos en hij scoorde beheerst de 0-1. Vlak voor rust kreeg Kapelle nog een vrijetrap. De bal werd keihard ingeschoten, maar doelman Quik stopte ook deze bal.
In de tweede helft verving Marco Roks doelman Leon Quik en Richard de Jong rechtsback Sytze Stins. Na twee minuten werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers. Een vrije trap van Leon de Bruine verdween middels een schuiver laag over de grond, door de muur, achter de Kapelle-doelman. In de 53e minuut zat doelman Roks heel goed bij een bal van Kapelle en hield tot dan toe zijn doel schoon. Echter in de 55e minuut was ook hij kansloos toen een speler van Kapelle van randje 16 de bal op schitterende wijze in de verre hoek trapte, 1-2. Na een uurtje spelen kreeg Kapelle zelfs een strafschop na een vermeende overtreding van Richard de Jong. De aanvoerder van Kapelle schoot de bal gelukkig naast, maar als de bal wel binnen de palen was geweest, had keeper Marco Roks deze waarschijnlijk gestopt, want hij lag in de goede hoek. Na 63 minuten werd het dan toch gelijk. Een zuiver en duidelijke handsbal van Kapelle op het middenveld, welke ook door de scheidsrechter werd waargenomen, maar hij liet toch doorspelen, gaf Kapelle erg veel voordeel. Uit dit voordeel scoorden ze de 2-2. S.K.N.W.K. kwam er overigens in de gehele tweede helft niet aan te pas. De ballen kwamen niet aan en werden voorin niet lang genoeg vast gehouden. Zo kwam er erg veel druk op middenveld en verdediging van de blauw-zwarten. Met namen middenvelder en uitblinker Maarten Padmos moest hierdoor heel veel werk verzetten, maar deed dit erg goed. In de 80e minuut was Marco Roks weer een keer de redder in nood en hield de stand op 2-2. In de laatste minuten was er nog een tekorte terugspeelbal van Leon de Bruine, die door linksback Martin Huisman in de problemen werd gebracht, maar deze bal verdween over het doel.
Conclusie is dat we weer een nuttige oefenwedstrijd hebben gespeeld. A.s. zaterdag zijn we vrij en dan volgende week de eerste wedstrijd van de terugronde in de competitie. Dan komt Veere 1 naar Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K.: Leon Quik (marco Roks), Sytze Stins (Richard de Jong), Martijn Neele, Leon de Bruine, Martin Huisman, Maarten Padmos, Leon Pollemans, Gert-Jan Tierie (Kees-Jan van Nieuwenhuize), Emiel Kuijten, Jacky de Bruine en Jan-Jaap Padmos.