SKNWK 4 verslaat MEVO 3 in aantrekkelijk duel

Gisterenmiddag stond er voor de senioren van S.K.N.W.K. slecht één duel op het programma. S.K.N.W.K. 4 moest nog een wedstrijd inhalen tegen M.E.V.O. 3. Alle andere teams van S.K.N.W.K. waren dus vrij. Om 14.25 uur werd er dus afgetrapt op sportpark “Het Springer” in Nieuwerkerk. Onder het toeziend oog van aan het eind van de eerste helft 38 toeschouwers (waarvan 5 “zwart”-kijkers), werd er een aantrekkelijk duel op de mat gelegd. In de 10e minuut was er een vermeende overtreding van de aanvoerder van M.E.V.O. 3, Martin Timmerman, binnen de beruchte lijnen op Wim Fonteine. Scheidsrechter Maurice Hart was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Topscorer van S.K.N.W.K. 4, Hans Matthijsse, belastte zich met de lastige taak om die ronde knikker tegen de netten te trappen. En inderdaad, het bleek een hele lastige taak. Hans plaatste de bal prachtig in de hoek, alleen aan de verkeerde kant van de paal. Het bleef dus bij de “brilstand”, 0-0. Nog geen twee minuten later was er weer een overtreding binnen de 16 van M.E.V.O. Nu was het John Reijnen die gevloerd werd. Hans had inmiddels het stokje doorgegeven aan Gert-Jan v/d Berg. Hij deed wat Hans twee minuten eerder naliet, scoren!! S.K.N.W.K. 4 nam de leiding, 1-0. In de 18e minuut van de eerste helft was er een hele goede actie van Wim Fonteine. Hij gaf de bal prima voor op Hans Matthijsse en die herstelde zijn eerder gemaakte fout. Hij bracht de 2-0 op het scorebord. Nog geen twee minuten later werd het zelfs 3-0. John Reijnen had een prima voorzet op Hans Matthijsse die mooi zijn tweede van de middag kon binnen koppen. Op het half uur was er een hele goede actie van een der M.E.V.O.-spelers. Hij liet doelman Erik de Bruine van S.K.N.W.K. kansloos en zorgde dus voor de 3-1. Wim Fonteine en John Reijnen waren hierna beiden dichtbij een treffer, maar Wim schoot de bal over en John strandde met zijn schot op de benen van de goallie van M.E.V.O. Het was pas in de 34e minuut dat er weer iets spectaculairs te vermelden viel. En deze keer niet op het veld, maar in de lucht. Het leek of wederom Jaap Stam per helicopter op sportpark “Het Springer” wilde landen, maar bij nader inzien vloog hij toch maar door. In de 44e minuut trok het massaal opgekomen publiek richting kantine. Sommige om een bakje koffie (Maurice P. te N.?) anderen om een bakje bier. Vlak voor het rustsignaal moest doelman de Bruine nog een keer reddend handelen, maar hij deed dit zeer bekwaam.
De tweede helft was het toeschouwers aantal bijna gehalveerd. Nu waren het er nog maar 20 die aan het begin van de tweede helft langs de lijn stonden. Al moet wel vermeld worden dat tijdens deze tweede helft er nog een aantal mensen bij kwamen. Dit waren o.a., B.S. te N., J.P. te N. en K. de J. te N. Inmiddels was Fred v/d Werf ingevallen bij S.K.N.W.K. Hij had ongeveer de gehele eerste helft warm gelopen en bleek dus warm genoeg te zijn om ook eventjes zijn kunsten te vertonen. In de 49e minuut kreeg S.K.N.W.K. een corner. Uit deze corner kregen ze een kans, maar er werd niet gescoord. In de 10e minuut van de tweede helft konden de toeschouwers dan eindelijk weer eens klappen. Een gebruikelijke hakbal van Fred “Madjer” v/d Werf zorgde ervoor dat de supporters van S.K.N.W.K. weer even konden genieten. Het duurde tot de 73e minuut voor ze weer konden genieten. Een prima voorzet op Fred werd door hem tegen de netten gekopt, 4-1. Dit was gelijk de laatste actie van Fred, want na dit doelpunt kwam hij gelijk naar de kant. Hij was waarschijnlijk oververhit na de veel te lange warming-up…. Zo’n 7 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd was het Gert-Jan v/d Berg(kamp) die met een prima actie een aantal M.E.V.O. verdedigers het spreekwoordelijke bos instuurde. Hij omspeelde de spelers alsof ze er niet stonden, maar zijn bal trof helaas geen doel, maar de lat. Martin Vreeke had nog een prima kopbal, maar hij trof geen doel. Het slotakkoord was nog voor Hans Matthijsse. Een prima diepe bal van Wim Fonteine kwam bij Gert-Jan v/d Berg. Hij speelde de bal netjes breed op de mee opgekomen Hans Matthijsse. Deze kon de einduitslag van 5-1 aantkenen. Het was een leuke en sportieve wedstrijd met binnen de lijnen, maar zeker ook daarbuiten, heel veel plezier.

S.K.N.W.K. 4: Erik de Bruine, Fernando Bom, Christiaan Uijl, Gerwi Temmink, Robert Roks, Gert-Jan v/d Berg, John Reijnen, Wim Fonteine, Hans Matthijsse, Martin Vreeke, Maurice de Looze

Wissels: Emiel Pollemans, Jacco Kik, Fred v/d Werf