Eerste winst korfballers van S.K.N.W.K.

Eerste winst korfballers van SKNWK

BRESKENS – De korfballers van SKNWK hebben zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Nieuwerkerkers versloegen in hun derde wedstrijd nota bene koploper BKC 2 met 11-10.

Gelegenheidscoach Jan Stins (vaste coach Cees Bax was op vakantie) zag de Nieuwerkerkse acht een sterke eerste helft afleveren. „Vorige week waren de afvang en het schot slecht verzorgd; die waren nu veel ontspannender. Vooral het aanvalsvak met aanvoerder Wouter van Marle liep korfbaltechnisch heel goed.“

De openingstreffer was voor BKC 2, maar dat was meteen de laatste keer dat SKNWK tegen een achterstand aankeek. De rust werd bereikt met een 6-5-voorsprong. Bij 11-8 in de tweede helft liep de souplesse terug en naderde BKC tot 11-10, maar de eerste SKNWK-winst kwam niet in gevaar.

Scores SKNWK: Johan van de Linde 3, Jacco Folmer 2, Trudy Folmer 2, Jaap van Gastel 2, Maria Dijst 1, Wouter van Marle 1.