Onnodige nederlaag S.K.N.W.K. 1 tegen Veere 1, 1-2

S.K.N.W.K. 1 had gisteren weer eens zo’n middag….. Op het eigen sportpark “Het Springer” voetballend de betere ploeg zijn, maar dit weer niet in doelpunten en resultaat weten uit te drukken. S.K.N.W.K. startte overweldigend en zette Veere gelijk vast op eigen helft. Veere kwam er absoluut niet aan te pas. Binnen 6 minuten had het ook al 3-0 kunnen en misschien wel moeten staan voor S.K.N.W.K. In de 2e minuut was er al een prima voorzet van Jacky de Bruine. Helaas kopte Gert-Jan Tierie de bal over het doel. Drie minuten later was het wederom Gert-Jan, maar nu werd het (maar) een corner. In de 6e minuut was het Jacky die S.K.N.W.K. op voorsprong kon brengen, maar zijn poging werd door de doelman gestopt. Door deze hele goede start sloop er een beetje gemakzucht in het spel van de blauw/zwarten. Dit varkentje zouden ze wel eventjes wassen, dus niet!! In de 12e minuut kwam Veere eruit met een counter. De kopbal ging over het doel van S.K.N.W.K.-keeper Leon Quik. Twee minuten later was het bijna wel 0-1. Nu was er een veel te korte terugspeelbal van linksback Martin Huisman, maar Quik was erg attent en hield tot dan toe zijn doel schoon. In de 27e minuut was er weer een mogelijkheid voor Veere, maar nu ging de bal langs de verkeerde kant (vvor S.K.N.W.K. aan de goede kant dus) van de paal en bleef het 0-0. Acht minuten voor de rust werd het helaas wel 0-1. Veel te gemakzuchtig verdedigen van meerdere spelers en stappen op buitenspel, wat mislukt, was de in leiding. Via doelman Leon Quik en net onder Martin Huisman door werd het helaas 0-1. Bijna werd het voor de rust nog gelijk. Gert-Jan Tierie had een prima kans. In eerste instantie werd zijn bal gestopt door de keeper. De rebound ging helaas voorlangs en zodoende gingen we met een achterstand om de thee.
In de rust was trainer Adriaan Nieuwenhuijse erg teleurgsteld over de instelling op het veld. Veel te gemakkelijk denken en ongeconcentreerd spel. Daarnaast was na 10 minuten spelen de passing veel te onnauwkeurig.
De tweede helft starten we weer goed. In de 48e minuut was het na voorbereidend werk van Emiel Kuijten, dan ook Christian van Vossen die de gelijkmaker op het scorebord zette. Vanuit de draai maakte hij fraai de 1-1. Hierna was S.K.N.W.K. de bovenliggende ploeg. Christian van Vossen legde de bal terug op Gert-Jan Tierie, maar helaas voor zijn zwakkere linker. Gert-Jan’s bal ging naast het doel. Vlak hierna was Jacky dichtbij de 2-1, maar zijn poging werd gestopt. In de 67e minuut was er een erg ongelukkig actie van Sytze Stins. Een onschuldige bal belandde pardoes tegen zijn hand. Helaas stond Sytze binnen de 16-meter en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen en Sytze een gele kaart te geven. De toegekende strafschop werd feilloos binnengewerkt, 1-2. Verdediger Leon de Bruine werd gelijk naar voren gestuurd en S.K.N.W.K. ging alles of niets spelen. Zo’n twaalf minuten voor tijd, kreeg Leon een enorme kans. Helaas werd zijn bal door een Veere-speler van de doellijn gehaald. S.K.N.W.K. bleef de bal naar voren pompen, maar scoorde niet meer. Veere was nog twee keer dichtbij een doelpunt, maar twee keer was doelman Quik te sterk. Tijdens dit duel werden ook een speler van Veere en laatste man van S.K.N.W.K., Martijn Neele, net als Sytze Stins, nog op een gele kaart getracteerd.
Een heel ongelukkige nederlaag voor S.K.N.W.K., die de afstand tot de topclubs G.P.C. Vlissingen en Duiveland alleen maar groter maakt. S.K.N.W.K. is afgezakt naar de vijfde positie. Het kampioenschap is zo voor de winterstop al verkeken!! Volgende week naar W.H.S. uit Sint-Annaland. Daar kunnen we met dubbele revanchegevoelens naar toe. Ten eerste om de nederlaag van gisteren weg te poetsen en ten tweede om de 3-3 thuis tegen W.H.S. te verbeteren. Toen stonden we met de rust met 3-0 voor! W.H.S. zal natuurlijk niets kado doen. Zij staan inmiddels boven S.K.N.W.K. en zullen dat graag zo willen houden.

S.K.N.W.K.: Leon Quik, Sytze Stins, Martijn Neele, Leon de Bruine, Martin Huisman, Maarten Padmos, Jacky de Bruine, Gert-Jan Tierie, Emiel Kuijten, Christian van Vossen, Jan-Jaap Padmos (Johan Padmos).