Nieuwenhuijse stelt doelen bij

Nieuwenhuijse stelt doelen bij

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – SKNWK verloor zaterdagmiddag met 1-2 van Veere waardoor de achterstand op koploper GPC Vlissingen is opgelopen tot tien punten. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse trok daaruit zijn conclusies: „Wij moeten ons nu richten op de nacompetitie.“.

SKNWK verzuimde tegen Veere in de openingsfase op een 1-0-voorsprong te komen waarna een Veerse counter tot de 0-1 leidde.

Na de tegengoal speelde SKNWK een zwak half uur. „We zijn ook in de wedstrijden zelf te wisselvallig“, vond Nieuwenhuijse.

Na rust ging SKNWK opportunistisch op zoek naar doelpunten en al vroeg zorgde Christian van Vossen voor de gelijkmaker. Een ongelukkig moment, Sytze Stins kreeg de bal in het strafschopgebied op de hand, leidde de beslissing in.

Vanaf elf meter bezorgde André van Maldegem Veere drie belangrijke punten. „De afstand met de kopploegen is nu echt te groot“, besloot een teleurgestelde Nieuwenhuijse.

SKNWK – Veere 1-2 (0-1). 18. Michael Linger 0-1, 46. Christian van Vossen 1-1, 72. André van Maldegem 1-2. Scheidsrechter: J.A. de Jong. Gele kaart: Sytze Stins en Martijn Neele (beide SKNWK). Aantal toeschouwers: 100.

SKNWK: Léon Quik, Sytze Stins, Martijn Neele, Leon de Bruine en Martin Huisman; Maarten Padmos, Jacky de Bruine en Gert-Jan Tierie; Emiel Kuijten, Jan-Jaap Padmos (46. Johan Padmos) en Christian van Vossen.