S.K.N.W.K. is toe aan de winterstop

SKNWK is toe aan winterstop

door Klaas Verspoor

SINT-ANNALAND – SKNWK ging bij WHS hard onderuit. De ploeg uit Nieuwerkerk verloor maar liefst met 7-3. Na twee competitienederlagen op rij mag dan ook geconcludeerd worden dat SKNWK blij is met de aangetreden winterstop. „Daar zijn we nu echt aan toe“, vond trainer Adriaan Nieuwenhuijse.

De oefenmeester had zich wel een betere afsluiting van het voetbaljaar toebedacht. „Dit was zeker een forse tegenvaller. We hadden prima getraind en iedereen was zich ervan bewust dat het beter moest dan vorige week.“

De spelers van SKNWK leken de boodschap van de trainer begrepen te hebben, want al vroeg opende Christian van Vossen namens SKNWK de score. Daarna kregen de Nieuwerkerkers zelfs kansen op 0-2.

Persoonlijke fouten (Nieuwenhuijse: „Bij alle vier de goals“) leidden echter de ondergang in. Na twee WHS-treffers zorgde Jacky de Bruine met een kopbal nog wel voor de 2-2 maar de thuisploeg ging door twee goals van Egbert Moerland met een 4-2-voorsprong rusten.

Ook in de tweede helft kwam SKNWK goed uit de startblokken. Na twintig minuten was het Maarten Padmos die de aansluitingstreffer verzorgde en daarna was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Nieuwenhuijse: „Als die was gevallen had ik direct getekend voor een punt. Meer zat er niet in.“

Gert-Jan Tierie kwam tot tweemaal toe oog in oog met de doelman van WHS, maar Tierie kwam niet tot scoren. Dat lukte WHS wel want het was uitblinker Egbert Moerland die met zijn derde treffer WHS in veilige haven bracht. SKNWK nam daarna alle risico’s van de wereld en liep nog tegen goals op van Dennis Oosdijk en aanvoerder Leon de Witte.

De WHS-captain verzilverde de strafschop nadat Hans Leune onderuit was gewerkt in het strafschopgebied.

„Voor de neutrale toeschouwers was het een mooie wedstrijd, maar voor ons niet“, besloot een teleurgestelde Adriaan Nieuwenhuijse.

WHS-SKNWK 7-3 (4-2). 3. Christian van Vossen 0-1, 29. Hans Leune 1-1, 32. Patrick van Schetsen 2-1, 35. Jacky de Bruine 2-2, 40. Egbert Moerland 3-2, 45. Egbert Moerland 4-2, 65. Maarten Padmos 4-3, 83. Egbert Moerland 5-3, 85. Dennis Oosdijk 6-3, 90. Leon de Witte 7-3. Scheidsrechter: H. Rothmans (Hendrik Ido Ambacht). Gele kaart: Johan Padmos (SKNWK). Aantal toeschouwers: 200.

SKNWK: Léon Quik, Sytze Stins, Martijn Neele, Leon de Bruine en Martin Huisman; Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie en Leon Pollemans (60. Johan Padmos); Emiel Kuijten, Jacky de Bruine (75. Richard Bevelander) en Christian van Vossen.