S.K.N.W.K. boekt zesde zege

SKNWK boekt zesde zege

YERSEKE – Al ruim twee maanden wachtte SKNWK op een overwinning maar in de uitwedstrijd tegen Yerseke boekten de Nieuwerkerkers dan eindelijk die felbegeerde zesde seizoenszege. In Yerseke won SKNWK met 1-4.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse was na afloop blij en opgelucht tegelijk. „Dit was een goede overwinning. Ik ben zeer tevreden. En we zijn nog ongeslagen na de winterstop.“ SKNWK kwam tegen Yerseke nimmer in de problemen. Maarten Padmos scoorde uit een penalty, na een handsbal, de 0-1. Uit een afgeslagen corner verlengde Gert-Jan Tierie een inzet van Jacky de Bruine met het hoofd en dat betekende zeven minuten later de 0-2. Antonis Riedijk bracht Yerseke even terug in de wedstrijd, maar kort voor rust bracht Christian van Vossen de marge weer op twee treffers in het voordeel van SKNWK.

Na rust kwam SKNWK, waar Frank Boere als vervanger van de geblesseerde Martijn Neele een goede wedstrijd speelde, nog wel met negen man te staan. Eerst kreeg Johan Padmos een rode kaart. In de hoek bij de cornervlag gleed hij op het natte veld door en raakte vervolgens in een duel een speler van Yerseke. Nieuwenhuijse: „Bij Yerseke dachten ze zelfs dat hun speler rood kreeg.“ Daarna verliet ook Leon de Bruine, nadat SKNWK zijn wissels verbruikt had, met een hoofdwond het veld. Toch kwam SKNWK met een uitval nog aan een derde treffer, gescoord door Tierie.

Yerseke-SKNWK 1-4 (1-2). 24. Maarten Padmos 0-1, 31. Gert-Jan Tierie 0-2, 37. Antonis Riedijk 1-2, 45. Christian van Vossen 1-3, 87. Gert-Jan Tierie 1-4. Scheidsrechter: B. Wattel (Oostkapelle). Rode kaart: Johan Padmos (SKNWK). Aantal toeschouwers: 105.

SKNWK: Léon Quik, Johan Padmos, Frank Boere, Leon de Bruine en Sytze Stins (61. Emiel Pollemans); Maarten Padmos, Jacky de Bruine en Gert-Jan Tierie; Emiel Kuijten, Christian van Vossen en Jan-Jaap Padmos (75. Robbert van de Zande).