SKNWK met reserves in vijf minuten langs “V.V.A.”

SKNWK met reserves in vijf minuten langs ’s-Heer Arendskerke

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – In een wedstrijd die werd gedragen door reservespelers heeft SKNWK zaterdag vrij eenvoudig gewonnen van ’s-Heer Arendskerke: 3-0.

Beide trainers moesten de derde periode beginnen met een gehavend elftal. De twee teams telden veel afwezigen door blessures, schorsingen en vakantie.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse had het minst te klagen over zijn stand-ins. Centrale verdediger Frank Boere bleek zelfs een openbaring. Boere: ,,Dit is mijn tweede wedstrijd in SKNWK 1. Het liep zo lekker dat ik mijn eigen spel kon spelen en ook aanvallend en bij corners mee opkwam. Kortom: ik ben zeer tevreden en zal mijn best blijven doen omdat ik graag een basisplaats wil hebben.“

Gezien zijn uitstraling en de rust waarmee hij speelde, leek hij zaterdag op de goede weg. Ook Kees-Jan van Nieuwenhuizen en Emiel Pollemans stelden de oefenmeester niet teleur. Collega André van de Broek van ’s-Heer Arendskerke had wat wisselspelers betreft iets minder geluk.

Geflatteerd

Van de Broek: „Ik vind de uitslag geflatteerd. Op basis van het eerste deel van de wedstrijd hadden wij zeker meer verdiend. Tel daarbij op dat het eerste SKNWK-doelpunt mijn doelman Arno Wisse niet vrijuit ging en de nederlaag is snel verklaard.“

De eerste helft van de wedstrijd was rommelig. Er was bij de twee teams geen enkele rust in het spel te herkennen. SKNWK had in het begin veel problemen in de verdediging. Omdat de ’s-Heer Arendskerke-aanvallers Gerben Eversdijk en Frank Goedegebure daar geen gebruik van konden maken stond het bij rust nog 0-0. SKNWK maakte ook aanvallend niet veel indruk in de eerste helft. Er was één goede actie van Kees-Jan van Nieuwenhuize. Hij liep in het midden met de bal door terwijl iedereen van ’s-Heer Arendskerke bleef staan voor buitenspel. Van Nieuwenhuize zag echter geen kans het optimale uit zijn actie halen.

In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen meer kansen. In de 65e minuut trof de hard werkende Christiaan van Vossen doel. Hij schoot de afvallende bal in een wirwar van spelers achter doelman Wisse. Twee minuten later kwam Kees-Jan van Nieuwenuizen op de rechterflank goed op. Hij schoot hard in. Nog eens drie minuten later kwam Van Vossen in het midden door en scoorde 3-0.

’s-Heer Arendskerke had daarna nog pech dat een perfect genomen vrije trap van Walter de Kok via de onderkant van de lat het veld weer inkwam.

SKNWK-trainer Nieuwenhuijse: „Ik ben zeer tevreden over het spel van de wisselspelers. We kunnen weer gaan voor een klassering in de top als beste van de rest. GPC is ongenaakbaar, maar via een periodetitel of een goede eindklassering moet nacompetitie haalbaar maken.“

SKNWK – ’s-Heer Arendskerke 3-0 (0-0). 65. Christiaan van Vossen 1-0, 67. Kees-Jan van Nieuwenhuize 2-0, 70. Christiaan van Vossen 3-0. Scheidsrechter: P.L. Lisseveld (Poortvliet). Gele kaart: Leon de Bruine en Emiel Kuijten (SKNWK). Aantal toeschouwers: 90.

SKNWK: Leon Quik; Leon de Bruine, Frank Boere, Jacky de Bruine, Maarten Padmos; Leon Pollemans, Gert-Jan Tierie, Kees-Jan van Nieuwenhuizen (73. Emiel Pollemans); Emiel Kuijten, Jan-Jaap Padmos, Christiaan van Vossen.