Verslag van de Algemene Ledenvergadering van 2004

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van S.K.N.W.K., gehouden op vrijdag 20 februari 2004, in de kantine van sportpark “Het Springer”

Aanwezig:
Bestuur:
Wim van der Zande (voorzitter); Léon Quik (secretaris); Fred van der Werf (penningmeester); Aart Koster (wedstrijdsecretaris); Sytze Stins (ledenadministratie); Trudie Folmer-den Engelsman (korfbal/1-2-3-commissie); Rob Meijer (voetbaltechnische zaken); Laurens Kik (kantinecommissie); Martijn Neele (jeugdcommissie).

30 leden volgens de presentielijst, waaronder 9 bestuursleden.

Met kennisgeving afwezig:
Joop Wandel, Huib de Valk, Jan Tierie en Aarnout Wesdorp.

1. Opening en mededelingen
De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom op deze Algemene Ledenvergadering en blikt even terug op het afgelopen seizoen. En kijkt even vooruit naar de komende festiviteiten rondom het 50 jarig bestaan van onze vereniging.

De voorzitter geeft aan dat er aan dat de agenda aangepast wordt dit omdat de nummering in de uitnodiging niet correct is. Aan de agenda wordt een agendapunt toegevoegd. “Verkiezing nieuw logo”.

2. Notulen 28 februari 2003
De notulen van de ledenvergadering worden pagina-gewijs doorgenomen. Er zijn geen op – aanmerkingen en worden goedgekeurd.

3. Jaarverslag penningmeester

De penningmeester licht het jaarverslag toe aan de hand van de cijfers van de balans over de jaren 2002 en 2003, en de rekening over het jaar 2003 vergeleken met de begroting 2003. Er zijn geen financieel-technische vragen.
Wel wordt er gekeken naar de winstmarge voor wat betreft de kantine. Het is op dit moment nog niet duidelijk waarom de winstmarge lager is dan in het verleden. Hier zal door de penningmeester en de verantwoordelijke voor de kantine op een later tijdstip verder onderzoek naar gedaan worden.

De penningmeester heeft een bijzonder dankwoord voor de heer Schiettekatte die er weer voor gezorgd heeft dat alles weer netjes op papier is komen te staan.

4. Verslag – en verkiezing kascommissie
De kascommissie is op 14 februari bij elkaar geweest om de boeken te controleren.
Dit was de eerste controle waarin ook Leon van der Wel zijn aandeel heeft gehad als lid van de kascommissie.
De kascommissie vindt het steeds beter gaan. Er zijn bijna geen ontbrekende “bonnetjes” meer bij de uitgifte van gelden.
De voorzitter bedankt de kascommissie en zij gaan in dezelfde samenstelling verder.

5. Vaststellen begroting 2004

De begroting wordt definitief vastgesteld.

6. Verkiezing bestuursleden
De voorzitter stelt aan de orde dat Rob Meijer, Sytze Stins en de voorzitter zelf reglementair aftredend zijn en zich herkiesbaar hebben gesteld. Er hebben zich geen tegen kandidaten gemeld.
De aftredende bestuursleden worden unaniem herkozen.

Bij de stemming over de herverkiezing vraagt de vice-voorzitter of de voorzitter de kantine even wil verlaten, zodat de stemming kan plaatsvinden. De voorzitter wordt unaniem herkozen.

De voorzitter spreekt zijn dank uit zowel aan de vergadering als aan de bestuursleden.

Tussentijds aftredend en niet herkiesbaar is Laurens Kik. Het bestuur draagt Jos van Spier voor als kandidaat. Jos wordt unaniem gekozen als nieuw bestuurslid. Laurens wordt door de voorzitter bedankt voor zijn inspanningen in de afgelopen jaren.

7. Verkiezing nieuw logo

Een commissie heeft een viertal logo’s geselecteerd uit de inzendingen. Dit zijn drie nieuwe logo’s en het oude logo. Alle aanwezige leden kunnen hun keuze maken.
Het grootst van het aantal stemmen gaat naar het ontwerp van Wouter de Jonge.
Hij wordt gefeliciteerd en het logo zal officieel in de feestweek rondom het 50 – jarig bestaan worden onthuld.

8. Rondvraag & Wat verder ter tafel komt

Deze agendapunten worden samengevoegd.

Op de vraag van Leon van der Wel of de mogelijkheid er is om bij de verkoop van de Grote Club Actie loten dezelfde procedure te hanteren zoals het gaat gebeuren bij de loten verkoop voor de verloting tijdens het 50 jarig bestaan?
De penningmeester geeft eerst even uitleg hoe we het nu gaan doen rondom de verkoop van de loten rondom het 50 jarig bestaan.

Alle spelende seniorenleden krijgen minimaal één boekje met loten om te verkopen, misschien is het een overweging waard om dit ook te gaan doen me de loten van de Grote Club Actie.
Arnold Schiettekatte denkt dat dit waarschijnlijk niet zal werken omdat meer clubs langs de deur komen om hun loten te verkopen.

Gerwi Temmink roept alle aanwezigen op om een applaus te geven aan het bestuur voor al hun inspanningen voor de vereniging.
Een spontaan applaus volgt.

9. Sluiting
Verder niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering om 21.20 uur, onder dankzegging aan de leden voor de inbreng en de positieve sfeer.