Voorwoord programmaboekje SKNWK 1 – MZVC 1

Allereerst heet ik iedereen hartelijk welkom in Nieuwerkerk op sportpark “Het Springer”. Vandaag staat de inhaalwedstrijd SKNWK-MZVC op het programma. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Vorig seizoen werd het namelijk 1-0 in Middelburg (na een glijpartij van één van onze verdedigers…) en werd er thuis gewonnen met een mooie 3-0.

Als we naar de stand kijken moeten we constateren dat de Middelburgse Zaterdag Voetbal Club lager geklasseerd staat (10e) dan vorig seizoen. Verder valt op dat ze een hoog aantal tegendoelpunten (40) hebben moeten incasseren. Aan ons dus de opdracht om er nog een flinke schep bovenop te doen.

SKNWK staat op de vierde plek en zal er alles aan doen om de stijgende lijn voort te zetten. Gezien het onregelmatige verloop van de eerste seizoenshelft waaruit we kunnen concluderen dat we teveel punten hebben verspeeld gaan we er alles aan doen om de drie punten hier te houden. Ook MZVC zal hier willen winnen zodat ze niet dichter in de gevarenzone komen. Echter onze doelstelling om voor de 3e periode te gaan moeten we vandaag ook laten zien. Dat kan alleen als we er vanmiddag met z’n allen voor gaan en dat we er als team moeten staan. De laatste weken hebben we in ieder geval keihard getraind zodat we goed voorbereid zijn op dit duel en het verdere verloop van deze competitie.

De wedstrijd van vanmiddag staat onder leiding van de heer H.C. Filius. Ik wens hem, de beide teams en de toeschouwers een aantrekkelijke maar ook sportieve wedstrijd toe.

Maarten Padmos