SKNWK verliest spektakelstuk

Nieuwerkerkers verspelen tot drie keer toe een voorsprong

VLISSINGEN – Vier keer scoren in Vlissingen tegen koploper GPC en aan het einde toch met lege handen staan. Het overkwam een gehavend SKNWK zaterdagmiddag in de derde klasse A. De ploeg oogstte aanvallend gezien lof, maar bracht er verdedigend gezien weinig van terecht.

De Nieuwerkerkers hadden de pech dat ze in Vlissingen stuitten op één van de Zeeuwse talenten in het amateurvoetbal: Regilio Pinas. De aanvaller onderscheidde zich met vier doelpunten en toonde zich een ware plaaggeest voor SKNWK. Keer op keer liep hij weg van zijn verdedigers, gebruikte hij op sterke wijze zijn lichaam en was op allerlei andere manieren zijn tegenstanders te slim af. Opnieuw gaf Pinas een visitekaartje van jewelste af. „Het gaat inderdaad steeds beter“, reageerde de spits direct na de wedstrijd.

Na afloop overheerste het ongeloof bij de spelers van SKNWK. „Als je zelf vier keer scoort, dan mag je hier niet verliezen“, concludeerde SKNWK-verdediger Martijn Neele. „Waar het fout gaat? Achterin! Dat is nogal simpel. En bij ons allemaal achterin.“ Neele gaf toe geen grip te hebben gehad op Pinas die zich van heel SKNWK mocht uitleven.

Van de vier treffers die Regilio Pinas maakte, vond hij de laatste het allermooiste. In de 85e minuut verzond Björn Ronde vanaf de linkerkant een fantastische voorzet. Pinas, die wegliep bij Neele, werkte de bal bij de tweede paal achter Léon Quik. „Hij is sneller dan ik ben. Ik kon gewoon niet aan die voorzet komen“, baalde SKNWK-doelman Quik na afloop.

Het was slechts één van de vele hoogtepunten van een waar spektakelstuk. GPC speelde weliswaar niet zijn beste wedstrijd, dat gaf trainer Carlos de Jonge ook toe: „Maar slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen.“ Mede daardoor vierde een opgelucht GPC Vlissingen de overwinning uitgebreid. Zeker de mededeling dat Duiveland had verloren van Serooskerke gooide daarbij nog eens olie op het vuur.

Acht punten

„Ik denk dat we nu wel kampioen worden“, durfde Regilio Pinas hardop uit te spreken. „Het mag eigenlijk niet meer misgaan“, reageerde De Jonge op de voorsprong die nu acht punten op de nieuwe nummer twee Dauwendaele bedraagt. Daarbij heeft GPC ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

Voor SKNWK betekende de nederlaag de eerste sinds de winterstop. Het bleek door de overige uitslagen met het oog op de nacompetitie ook nog eens een dure nederlaag. SKNWK werd op de ranglijst gepasseerd door Serooskerke, en WHS kwam op gelijke hoogte met de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse.

Tot drie keer toe had zijn ploeg uitzicht op de drie punten. De 0-1, gescoord in de twintigste minuut door Christian van Vossen, had een hoog 24-karaatsgehalte. Na een aanval, opgezet door Leon de Bruine en vervolgens vormgegeven door Emiel Kuijten en Gert-Jan Tierie, knalde Van Vossen de bal in de bovenhoek. Zeven minuten daarvoor had Björn Ronde als eerste gescoord, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Ronde bevond zich, na een stiftje van Pinas over doelman Quik, in de ogen van scheidsrechter Van Belzen in buitenspelpositie.

Na de 0-1 gaf SKNWK in het veld GPC weinig ruimte om te voetballen. Het leverde de Nieuwerkerkers wel twee gele kaarten op en Emiel Kuijten mocht zelfs van geluk spreken dat hij na zijn eerste kaart niet tegen een tweede opliep. In de 37e minuut bediende Björn Ronde Pinas, die zo de ruststand op 1-1 bepaalde.

Dramatiek maakte zich na rust meester van GPC-doelman Henry Guingo, want de lange sluitpost ging tot tweemaal toe in de fout, bij de 1-2 en de 3-3. Eerst verwerkte hij, zeven minuten na rust, een afstandschot van Ronald van Vossen niet goed en dat bezorgde SKNWK een 2-1-voorsprong.

Pinas troefde vier minuten later tegenstander Frank Boere af en bracht GPC op 2-2. Daarna volgde de beste fase van de thuisploeg waarin tot twee keer toe de lat werd geraakt. In die fase viel ook de derde GPC-goal waarbij Pinas Neele aan de kant zette.

In de fout

Het betekende voor de eerste keer een voorsprong voor de thuisploeg, Lang bleef die echter niet op het scorebord, want na een vrije trap van Kuijten ging Guingo op een kopbal van Leon de Bruine gruwelijk in de fout. De sluitpost greep de bal, liet hem los, en duwde de bal vervolgens achter zijn eigen doellijn. Drie minuten later leek SKNWK de overwinning voor het grijpen te hebben. Martin Huisman bediende vanaf links Gert-Jan Tierie die op schitterende wijze de bal in één keer achter Guingo werkte.

GPC toonde daarna veerkracht. Acht minuten voor tijd schoot invaller Ralf Wiessner op aangeven van Sven Ronde de 4-4 achter Quik. En drie minuten later dompelde Regilio Pinas SKNWK in diepe rouw.

GPC Vlissingen – SKNWK 5-4 (1-1). 20. Christian van Vossen 0-1, 37. Regilio Pinas 1-1, 52. Ronald van Vossen 1-2, 56. Regilio Pinas 2-2, 60. Regilio Pinas 3-2, 68. Henry Guingo 3-3 (eigen doelpunt), 71. Gert-Jan Tierie 3-4, 82. Ralf Wiessner 4-4, 85. Regilio Pinas 5-4. Scheidsrechter: L. van Belzen (Arnemuiden). Gele kaart: Emiel Kuijten en Christian van Vossen (beiden SKNWK), Martin Wilken en Marco Schroevers (beiden GPC). Aantal toeschouwers: 150.

SKNWK: Léon Quik, Sytze Stins, Martijn Neele, Leon de Bruine en Leon Pollemans; Frank Boere, Ronald van Vossen, Martin Huisman en Emiel Kuijten (73. Wouter de Jonge); Gert-Jan Tierie en Christian van Vossen.