Voorbeschouwing S.K.N.W.K. 1 – Z.S.C. 62 1

Onderstaande staat te lezen op de website van Z.S.C. ’62.

Geachte sportvrienden,

A.s weekend staat er weer een derby voor de deur, tevens ook een finale voor de Rood-Witte uit Scharendijke. ZSC zal aantreden tegen het lastige SKNWK uit Nieuwerkerk. ZSC dat lekker dichtbij speelt dit ivm de strao op eigen dorp kan rekenen op een hete middag.

ZSC dat alweer twee wedstrijden ongeslagen is, kan a.s zaterdag weer beroep doen op spits Niels vd Moezel. Vd moezel die net terug keert van een schorsing, kan zaterdag na alle waarschijnlijkheid weer in de spits plaatsnemen. Of Keeper Sander Vaane, Martin Kiesenberg en Leon Weeda op tijd terug zullen wezen van ski vakantie is nog maar afwachten, donderdag weten we of ze eerder terug komen voor deze derby!.

Wat kunnen we over SKNWK vertellen, de ploeg doet het dit jaar matig. Waar ze vorig jaar nog aardig meededen voor het kampioenschap hebben ze inmiddels deze doelstelling voor dit jaar moeten wijzigen. Het enige wat voor SKNWK nog haalbaar is is een periodetitel, maar dan zullen eerste zaterdag van Zsc moeten winnen!. SKNWK heeft een zeer goede voorhoede en een makkelijk spelend middenveld, daarin tegen is mischien hun verdediging weer te wisselvallig. ZSC zal daar tegen over hard werken moeten zetten, gezien de laatste wedstrijden kan SKNWK op een zwaar middagje getrakteerd worden. Bij winst zal ZSC weer een plekje stijgen mits Spui verliest! De vorige ontmoeting uit bij SKNWK was een eenvoudige zege voor de blauw-zwarte (5-0). Thuis werd dit jaar gelijkgespeeld (0-0)

Aangezien er nog maar drie ploegen in de derde klasse A zitten, word het weer eens tijd voor een echte derby! ZSC is de ploeg met hardwerkende voetballers en SKNWK de ploeg die tactische en technische voetbal kan spelen. Die mix kan voor een leuke en vooral een derby met veel strijd zorgen. De afgelopen week is er veel gespeculeerd vanuit SKNWK kant over onze assistent scheidsrechter. Verschillende mensen vanuit Scharendijke zijn daar vollop tegen in gegaan. Hiermee is denk ik de eerste stap gezet om de rivaliteit een beetje aan te scherpen tussen beide ploegen !!!

Voorlopige selectie ZSC :
S.vaane, M.vd.Hoek, M.de.Jonge, W.Klaassen, T.Petiet, J.w.Dorreman, J.Kristelijn, K.Snoek, W.Fioole, J.vd.Haven, M.Kiesenberg, N.vd.Moezel, G.verhoek en L.Weeda