ZSC 62 pakt in slot het volle pond

ZSC’62 pakt in slot het volle pond

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – SKNWK en ZSC’62 konden zaterdag een overwinning goed gebruiken. De Nieuwerkerkse ploeg wilde punten verzamelen voor een periodetitel, het elftal uit Scharendijke had ze nodig om in veiliger vaarwater te komen. Uiteindelijk gingen ze ook naar ZSC’62. Na een 0-0-ruststand won dat team met 0-2.

In de aanloop naar de wedstrijd moest ZSC’62-trainer Leen Koster nog een opstelling in elkaar frommelen. Drie van zijn spelers zouden nog op wintersport zijn en eentje was van plan weg te gaan naar een skigebied. Maar op de wedstrijddag belden ze allemaal op dat ze gewoon konden spelen. De drie skiërs waren eerder terug en de andere zou wat later weg gaan. Koster: „Dan heb je ineens een volle bank en een gemotiveerd team. Dan kun je lekker uit de startblokken komen.“

Het eerste kansje was al in de vierde minuut voor SKNWK. Christiaan van Vossen pikte de bal op net achter de ZSC’62-defensie, maar kon er niet gevaarlijk genoeg mee zijn. In de overige 41 minuten van de eerste helft kwamen beide ploegen nauwelijks meer in de buurt van elkaars doelen. SKNWK kreeg wel veel hoekschoppen (allen genomen door Gert-Jan Tierie), maar de thuisploeg kon daarmee niets uitrichten.

Plaagstootjes

ZSC’62 kreeg pas in de 53e minuut de eerste goede kans. Vanaf de linkerflank bracht Gerard Verhoek de bal in het centrum van de SKNWK-defensie. Maar niemand van de gasten die er zijn voet tegenaan kon zetten. John van der Have deelde wel plaagstootjes uit, maar zat goed in de tang van het hart van de SKNWK-defensie, gevormd door routenier Martijn Neele en de Frank Boere.

ZSC’62 werd gevaarlijker vanaf de 70e minuut, toen Martin Kiesenberg in het veld kwam. Kiesenberg weet altijd goed de geboden ruimte te gebruiken.

In de 87e minuut was Martijn Neele even weg uit het centrum om een vrije trap te nemen, die keurig werd gestopt door ZSC’62-doelman Leon Weeda. Toen was de organisatie achterin bij SKNWK weg en kon John van der Have toeslaan. Met een strak schot zette hij de 0-1 op het scorebord. SKNWK probeerde daarna nog de 1-1 te maken en zette alles op de aanval, maar zonder resultaat. In de derde minuut van de blessuretijd kwam ZSC’62 nog op 0-2. Martin Kiesenberg bracht de bal voor en Jan-Willem Dorreman kopte de bal strak achter SKNWK-doelman Leon Quik.

SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse: „Voor ons is het gedaan. We hebben nog vier competitiewedstrijden en er moet een wonder gebeuren om ons nog aan een periodetitel te helpen. Aan de andere kant, opgeven komt in mijn woordenboek niet voor.“

SKNWK-ZSC’62 0-2 (0-0). 87. John van der Have 0-1 90+3. Jan- Willem Dorreman 0-2. Scheidsrechter: D. de Witte (Gorinchem). Gele kaart: Gert-Jan Tierie (SKNWK). Aantal toeschouwers: 90.

SKNWK: Leon Quik, Sytze Stins, Frank Boere, Martijn Neele, Martin Huisman, Leon de Bruine, Maarten Padmos, Ronald van Vossen (70. Jan-Jaap Padmos), Johan Padmos (70. Jacky de Bruine), Gert-Jan Tierie, Christian van Vossen.

ZSC’62: Leon Weeda, Thomas Petiet (77. Sebastiaan Vaane), Jan-Willem Dorreman, Jos Kristalijn, Wouter Fioole (70. Martin Kiesenberg), Gerard Verhoek (84. Werner Klaassen), Niels van de Moezel, John van der Have, Michel van de Hoek, Kasimier Snoek, Marco de Jonge.