SKNWK hoopt op fouten concurrentie

MIDDELBURG – SKNWK bewees zichzelf een prima dienst door in Middelburg met 0-1 te winnen van FC Dauwendaele. Door dit resultaat mogen de Nieuwerkerkers blijven hopen op deelname aan de nacompetitie. „Maar dan moet het allemaal wel heel erg mee zitten“, weet ook trainer Adriaan Nieuwenhuijse.

Doordat GPC dit weekeinde kampioen werd in de derde klasse A, wordt hun tweede-periodetitel overgenomen door de hoogstgeklasseerde ploeg in de eindrangschikking. SKNWK weet nog vier concurrenten boven zich. De achterstand van SKNWK op Dauwendaele bedraagt vier punten. In de strijd om de derde periode heeft SKNWK een achterstand van vier punten op leider Serooskerke. De Nieuwerkerkers moeten de resterende drie duels winnen en daarnaast hopen op misstappen van de concurrentie.

Het had er in de eerste helft van Dauwendaele tegen SKNWK alle schijn van dat de Nieuwerkerkers na het echec tegen ZSC’62 opnieuw onderuit zouden gaan. „Het was een heel slechte eerste helft van SKNWK“, vond Nieuwenhuijse. Zijn ploeg had geluk dat het bij de rust niet tegen een 2-0-achterstand aankeek. Dat het niet zover kwam had de ploeg vooral te danken aan doelman Léon Quik. Zelf had SKNWK, toen een inzet van Maarten Padmos de paal raakte, niet het geluk aan de zijde.

Nieuwenhuijse zette in de rust zijn spelers op scherp en dat leidde in de tweede helft tot een feller SKNWK. De bezoekers dwongen kansen af en gooiden de schroom van zich af. Een schitterende steekpass van Leon de Bruine stelde Gert-Jan Tierie in staat om de 0-1 binnen te werken. Martijn Neele was met een kopbal op de lat dicht bij 0-2.

FC Dauwendaele-SKNWK 0-1 (0-0). 66. Gert-Jan Tierie 0-1. Scheidsrechter: I.J. Lamse (Heinkenszand). Toeschouwers: 125.

SKNWK: Léon Quik, Sytze Stins, Frank Boere (20. Johan Padmos), Martijn Neele en Martin Huisman; Leon de Bruine, Maarten Padmos en Gert-Jan Tierie; Jan-Jaap Padmos (60. Jacky de Bruine), Christian van Vossen en Emiel Kuijten.