Voorbeschouwing S.K.N.W.K. 1 – Serooskerke 1

Op de website van Serooskerke (www.vvserooskerke.nl) wordt elke week de tegenstander van Serooskerke 1 voor de aankomende zaterdag belicht. In de rubriek “assist” beschrijft speler van Serooskerke 1 Renco Francke dan de aankomende tegenstander. Onderstaande staat nu te lezen in deze rubriek over S.K.N.W.K.:

Aanstaande zaterdag gaat de zoektocht naar succes weer verder middels de uitwedstrijd tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. Er zijn nog drie reguliere wedstrijden te spelen voor Seroos, zaterdag spelen we uit tegen SKNWK, we spelen nog thuis tegen MZVC en we sluiten de competitie af in Sint Annaland tegen WHS.

Als we deze partijen in winst om weten te zetten is de nacompetitie een feit, maar zinnen die beginnen met als zijn vaak beïnvloedbaar als er over de toekomst gesproken wordt; oftewel je moet het eerst nog maar eens doen.

SKNWK is een geduchte tegenstander in onze tocht op weg naar de nacompetitie, een concurrent zelfs, zelf vinden ze dat ze in de wachtkamer zitten en moeten wachten op concurrenten die steken laten vallen. SKNWK heeft immers al twee keer verloren in de 3 e periode, tegen GPC werd er in Vlissingen een 5-4 nederlaag geleden en in de Schouwse derby werd er op eigen terrein een verassende zeperd opgedaan tegen ZSC: 0-2. Dit bracht de trainer van SKNWK, Adriaan Nieuwenhuijse, ertoe om te zeggen dat hij verwachte dat de competitie er voor SKNWK op zat. Doordat SKNWK daarna Dauwendaele in een uitwedstrijd met 0-1 versloeg (doelpunt Gert-Jan Tierie) werd er weer een beetje hoop gekoesterd, daar waar Duiveland alleen nog maar verliest, is die ploeg ook weer binnen handbereik gekomen. Omdat Seroos in Scharendijke niet tot winst kon komen is het verschil op de ranglijst met SKNWK ook maar twee punten, kortom de nummers 2 tot en met 6 staan op vier punten van elkaar en dus is alles nog mogelijk.

SKNWK is een levende vereniging, zaterdag spelen de ploegen tegen elkaar met de mooist en actueelste websites tegen elkaar, trainer Nieuwenhuijse heeft het naar zijn zin bij de dorpsclub waar de gezelligheid hoog in het vaandel staat, een hele verademing voor een trainer na het klinische SSV’65. Bij SKNWK weten ze wat clubliefde is en gezelligheid, de avondjes biefstuk eten kom je niet bij elke vereniging tegen, maar SKNWK wil ook presteren en daarom begon SKNWK begon dit seizoen met grote ambities, de ploeg wou voor de titel gaan, maar gaandeweg moest die doelstelling steeds verder bijgesteld worden. Door blessures en andere tegenvallers kon SKNWK de prestatie van vorig seizoen niet evenaren, toen werd immers de finale van de nacompetitie gehaald na een knappe tweede plaats in de competitie.

De thuiswedstrijd tegen SKNWK werd met 4-0 gewonnen omdat de mannen uit Nieuwerkerk toen niet thuisgaven op het gebied van inzet en beleving, zelf vonden ze dit ook een van hun zwakste wedstrijden van het seizoen, waarschijnlijk zal het zaterdag niet zo gemakkelijk gaan als in de thuispartij, evenals toen mist SKNWK zaterdag in ieder geval twee van haar spelers. Mark den Haan is al bijna het gehele seizoen geblesseerd aan zijn knie en word node gemist omdat de linksachter een aanjager van de ploeg is. Jackie de Bruine is vorige week geopereerd aan een blindedarm ontsteking en de verwachting is dat hij nog niet kan spelen zo kort na zo’n ingreep. In de ruim gewonnen thuiswedstrijd liet Jacky de Bruine verstek gaan door de geboorte van een kind de avond ervoor.

Bij SKNWK staat de oude, met respect, Leon Quick op het doel en hij was de uitblinker tegen Dauwendaele, volgend seizoen komt Leander Rouw, keeper van Noad’67 de selectie van SKNWK versterken.

SKNWK speelde afgelopen zaterdag vriendschappelijk tegen de trotse koploper van de 2e klas, Arnemuiden, en won in het vissersdorp met maarlieftst 1-4. Het lijkt er dus op dat SKNWK in vorm is, maar dat is Seroos ook dus zaterdag binden we de strijd daar aan.