Revanche SKNWK tegen Serooskerke

NIEUWERKERK – SKNWK- trainer Adriaan Nieuwenhuijse moest toegeven dat de overwinning een gelukkige was, maar in Nieuwerkerk maalde niemand er om. SKNWK revancheerde zich voor de eerdere kansloze 4-0-nederlaag in Serooskerke en won zaterdag op eigen bodem met 2-1.

Door dit resultaat behoudt SKNWK een waterkansje op deelname aan de nacompetitie. „Een gelijkspel was vandaag wel verdiend geweest“, realiseerde Nieuwenhuijse zich. „Maar we doen nog mee. We zijn volop aan het rekenen, maar we moeten eerst zelf de twee laatste wedstrijden maar eens zien te winnen“, zei de Kruiningse trainer.
Tegen Serooskerke had SKNWK te maken met een tegenstander die het SKNWK knap lastig maakte. Voetballend kreeg SKNWK weinig ruimte en het was vooral te danken aan Serooskerke-doelman Nicky Holmes dat de thuisploeg na twintig minuten op 1-0 kwam. Christian van Vossen was bij een dieptepass attenter dan de keeper en tikte de bal over hem heen. Ruim tien minuten later kwam Serooskerke uit een corner langszij. Renco Franke klopte doelman Léon Quik. Na rust duurde het een half uur voordat de Nieuwerkerkse supporters weer konden juichen. Een diepe bal van Gert-Jan Tierie werd door Jan-Jaap Padmos op waarde geschat. Doordat doelman Holmes eerst over het leer trapte, was het voor de blonde aanvaller een peulenschilletje de wedstrijd te beslissen.

SKNWK – Serooskerke 2-1 (1-1). 20. Christian van Vossen 1-0, 31. Renco Franke 1-1, 74. Jan-Jaap Padmos 2-1. Scheidsrechter: A.C. van de Reijt (Vlissingen). Gele kaart: Martijn Neele, Leon de Bruine en Frank Boere (allen SKNWK). Toeschouwers: 110. SKNWK: Léon Quik, Johan Padmos (65. Sytze Stins), Martijn Neele, Frank Boere en Martin Huisman; Maarten Padmos, Leon de Bruine en Gert-Jan Tierie; Jan-Jaap Padmos, Christian van Vossen (80. Leon Pollemans) en Emiel Kuijten.