Voorwoord programmaboekje S.K.N.W.K. 1 – Spui 1

S.K.N.W.K. 1 – Spui 1

Beste voetbalvrienden,

Hartelijk welkom op sportpark “Het Springer” in Nieuwerkerk waar vandaag de 20e competitieronde wordt gespeeld in de derde klasse A. Dit betekent voor S.K.N.W.K. 1 een wedstrijd tegen Spui 1. Een speciaal welkom aan de spelers, begeleiding en supporters van Spui.

Een wedstrijd tussen de nummers 5 en 10 van de ranglijst. Beide ploegen hebben nog steeds iets op het spel staan.

S.K.N.W.K. 1 moet winnen om mee te kunnen blijven strijden om een plaats in de na-competitie. Hiervoor moeten ze zelf winnen vandaag (en ook volgende week uit bij M.Z.V.C.), maar dan nog zijn ze afhankelijk van andere uitslagen in de derde klasse A.

Voor de tegenstander van de blauw/zwarten staat er heel iets anders op het spel. Spui bezet op dit moment de 10e plaats en dat betekent aan het eind van de competitie promotie/degradatiewedstrijden. Ze hebben echter maar twee punten minder dan Z.S.C. ’62, die op de veilige 9e positie staan. Daarentegen scheelt het ook maar 3 punten met M.Z.V.C. (staat op een 11e plaats en dat zou degradatie betekenen). Dus voor Spui ook genoeg belangen op het spel. Zij zullen ook moeten winnen vanmiddag.

De heenwedstrijd tussen beide teams dit seizoen eindigde in een 0-2 overwinning voor S.K.N.W.K. 1. Voor de Nieuwerkerkers scoorden toen Gert-Jan Tierie en Léon de Bruine. Maar in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst. S.K.N.W.K. zal fel en geconcentreerd moeten spelen om de puntjes in Nieuwerkerk te houden.

In ieder geval wens ik iedereen een leuke en spannende, maar vooral een sportieve wedstrijd toe. De scheidsrechter van deze middag is dhr. R.S. Kenson. Ik wens hem veel plezier toe bij het leiden van deze wedstrijd

Martijn Neele