Geslaagde 4e editie Joachim Glerum Jeugdtoernooi

Afgelopen zaterdag werd bij S.K.N.W.K. al weer de 4e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi georganiseerd. Een toernooi voor F- en E-pupillen. Zaterdag om 09.00 uur begonnen de F-pupillen in 3 poules. Rond 12.30 uur was bekend welke ploegen zich de winnaar mochten noemen. In poule 1 was dit Yerseke F1, in poule 2 Lewedorpse Boys F1 en in poule 3 Walcheren F6. De F-pupillen van S.K.N.W.K. eindigde beide als laatste. S.K.N.W.K. F1 werd 5e in poule 2 en S.K.N.W.K. F2 werd 5e in poule 3. Zoals gebruikelijk was er aan deze editie ook weer in penaltybokaal gekoppeld. Tien spelers per ploeg moesten een penalty nemen. Aan het eind van het toernooi voor de F-jes bleken maar liefst 8 teams 6 penalties gescoord te hebben. Zodoende moest er een finale komen. Deze werd uiteindelijk gewonnen door M.Z.V.C. F1.

Om 13.30 uur was het toen de beurt aan de E-pupillen. Hier waren twee poules. Hier was rond 16.15 uur bekend wie de winnaars waren. Dit werden uiteindelijk Arnemuiden E1 en Bruse Boys E2. Hier ging de “penaltybokaal” naar Brouwershaven E1. Samen met Serooskerke E1 scoorde zij ook 6 keer. Zodoende ook hier nog een finale. Deze werd dus uiteindelijk gewonnen door Brouwershaven.

De prijsuitreiking bij zowel de F- als de E-pupillen werd deze keer gedaan door oud-jeugdvoorzitter en ere-lid van S.K.N.W.K., Huib de Valk. Hij deed dit erg leuk. Eerst werd aan de spelertjes, leiders en ouders uitgelegd wie Joachim Glerum was en hoe S.K.N.W.K. er toe kwam om dit toernooi naar hem te vernoemen. Daarna kregen alle ploegen een beker mee naar huis en was er voor alle pupilletjes nog een vaantje.

Aan dit toernooi had de familie Glerum net als vorig jaar een goed doel gekoppeld. Voor elk gescoord doelpunt werd er € 2,- geschonken aan een goed doel. Dit geld is voor kinderen met kanker in landen waar mensen niet veel geld hebben voor medicijnen en het ziekenhuis.

De organisatie van het toernooi kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi. Mede door de weergoden die ondanks de voorspellingen vooraf ons erg goed gezind waren, werd het een heel leuk toernooi. Dank gaat uit naar alle vrijwilligers. Zij werden namens de familie Glerum ook bedankt middels een presentje. Erg leuk! Volgend jaar een klein jubileum met de 5e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi. Hopelijk weer zo’n goed verlopen toernooi als deze met ook weer een prachtige dag weer. We zullen zien.

Bekijk de foto’s van deze editie in het fotoboek.