S.K.N.W.K.-veteranen een fysiek sterke ploeg?

Op zaterdag 28 mei as. neemt een ploeg van S.K.N.W.K. deel aan een veteranentoernooi in Koudekerke bij V.C.K. Volgens onderstaand stukje (gelezen op de website van V.C.K.) wordt S.K.N.W.K. gezien als een fysiek sterke ploeg…….

Zaterdag 28 mei 2005 zal het 35e ‘P. Flipse Veteranentoernooi’ worden gehouden. Ook dit jaar is de spil van het gebeuren toernooidirecteur Peter van der Heijden. Zoals elk jaar heeft hij een verrassing in petto. Dit jaar geen Brabantse ploegen of een ploeg uit de Noordoostpolder, maar een internationale topper, het Duitse FC Rheinhardt. Een toernooi met internationale allure derhalve.
Het gerucht gaat dat het toernooi inmiddels zoveel aanzien heeft gekregen dat er zelfs ploegen in de wachtkamer hebben moeten plaats nemen. Een betrouwbare bron meldt in dit verband de naam Heinkenszand. Helaas kan het bericht niet worden bevestigd. Van enige vorm van rancune schijnt geen sprake…
Toernooidirecteur Van der Heijden houdt de lippen stijf op elkaar, om latere uitgaves van het toernooi niet te schaden.

Naast dit internationale aspect is de topper van vorig jaar, ‘een patatje mèt mayo’, geprolongeerd. Vanaf 15.00 uur vertoont de heer Rinus Kriek zijn culinaire kunsten en zijn frites en broodjes hamburger te bestellen.

In verband met de nacompetitie van VCK 1 is de start van het toernooi een regelrechte ‘pupillentijd’, namelijk 9.45 uur.

De prijsuitreiking zal ook dit jaar traditiegetrouw verricht worden door onze hoofdsponsor en zoon van de oorspronkelijke naamgever van het toernooi, de heer Kees Flipse van Bouwbedrijf Flipse.

De wisselbeker werd vorig jaar gewonnen door Flipse Boys, wier naam daardoor voor de eeuwigheid in de beker is gegraveerd. Zij zijn dus de te kloppen ploeg. In de voorbereiding meldde de heer Flipse dat zijn privé-team in een nieuw tenue speelt en dus verwacht hij wat van zijn mannen…

Poule 1
De Noormannen – veteranenteam pur sang
Flipse Boys – nieuw tenue verplicht
FC Dauwendaele – technisch begaafde doorzetters
FC Rheinhardt – Duitse ‘last minute’ outsider

Poule 2
Hoedekenskerke – verraderlijke slow starter
Kloosterboer VOF – ‘vriezelijke’ outsiders
SKNWK – fysiek sterke ploeg
VCK – thuisspelende toppers

De heren Cees Outermans, Piet Poortvliet en Johan Vos zijn bereid gevonden het spel binnen de lijnen in goede banen te leiden.
In de kantine zullen nu al gewaardeerde vrijwilligers u zo goed mogelijk bedienen en zal Jan ‘Mokum’ Provoost acte de presence geven, om iedereen met een vrolijk deuntje of meezinger de dag door te helpen.

Kijk voor meer informatie over dit toernooi op www.vck-koudekerke.com.