Door de bril van ………

Dinsdagavond 9 augustus om 19.15 uur was het zover. Op het affiche stond de vriendschappelijke wedstrijd Dinteloord 1 tegen S.K.N.W.K. 1. Voor S.K.N.W.K. was het hun 2e wedstrijd en voor Dinteloord hun eerste.
Dinteloord is een kersverse eersteklasser en is verleden jaar gepromoveerd via de nacompetitie. De nieuwe trainer van Dinteloord is Peter van Poortvliet, afkomstig van Noad’67. Daarnaast zijn er 5 nieuwelingen gekomen te weten: Galley Jacobs (ZPR), Sedar Ugun (WVV), Thomas van Roosendaal (Welberg), Danny Ista (Vossemeer) en Fabian Tolud en er gingen ook 5 spelers weg. Dinteloord trad aan zonder oudgediende Marco Roodenburg (vakantie).

S.K.N.W.K. trad aan zonder de geblesseerden Christian van Vossen (pols) en Johan Padmos, Maarten Padmos was afwezig wegens vakantie en Leander Rouw (?), Frank Boere was afwezig wegens werk.
Al snel was het raak voor Dinteloord mede geholpen door persoonlijke fouten van de zijde van S.K.N.W.K. Binnen 1 kwartier stond het 3-0 voor Dinteloord. De 1-0 (4e minuut) kwam tot stand door een foutieve terugspeelbal van Martin Huisman. De 34-jarige Arjan de Pagter wist daar wel raad mee. Deze 34-jarige spits scoorde vorig jaar 17 keer en werd clubtopscorer voor het 1e van Dinteloord. De tweede goal (9e minuut) van Dinteloord werd vooraf gegaan door balverlies van Gert-Jan op het middenveld. En de derde (16e minuut) was een eenvoudige intikker voor de Pagter. Martin verloor daarvoor een belangrijk kopduel.
Het eerste kwartier van S.K.N.W.K. 1 werd gekenmerkt door:
A) te weinig gezonde agressiviteit en
B) niet genoeg kort dekken en
C) geen of te weinig coaching (voorbeeld luchtduel Mark en Syzte samen zonder tegenstander zonder dat ze roepen ‘Ik’.)

Na de slechte start van het 1e kwartier kwam S.K.N.W.K. steeds beter in de wedstrijd en konden we goed meevoetballen met de Brabantse eersteklasser.
De 4e goal kwam op een merkwaardige manier tot stand. Zowel LP als Erik de Bruine konden niet bij de bal maar de spits van Dinteloord kon heel makkelijk scoren en aarzelde niet en schoot de bal makkelijk in het doel. De beste man van Dinteloord vond ik de 20-jarige middenvelder Ronald Traes. Deze nummer 10 heeft een geweldige techniek en een prima inzicht en dat demonstreerde hij door maar liefst 4 Nieuwerkerkers te omspelen en Erik de Bruine het nakijken te geven. Een mooi doelpunt en dat betekende 5-0. Dinteloord zorgde nog voor een zesde goal. Arjan de Pagter scoorde 4x.
De wissels: Remco Veenboer is er in gekomen voor Schaepe en Arjo v.d. Velde kwam er in na een kwartier in de 2e helft voor Emiel Kuijten. Na 20 minuten in de 2e helft kwam Jurjen Vermeer er in voor Leon de Bruine.
Na de wissels was er aan het einde van de 2e helft een goede periode van S.K.N.W.K. en dat resulteerde in een mooie pass van Martijn op het hoofd van Gert-Jan en deze knikte met zijn hoofd de 1-6 binnen. 2 minuten daarna zorgde Jacky voor de 6-2 en teven eindstand. In het laatste bedrijf kreeg S.K.N.W.K. nog goede kansen zoals Arjo. Hij schoot helaas tegen de keeper aan. De wedstrijd verliep sportief en S.K.N.W.K. noteerde in de 1e helft 5 overtredingen en in de 2e helft 6 en ook Dinteloord maakte weinig overtredingen .
Jacky maakte de meeste overtredingen (3). Als kanttekening moet gezegd worden dat er ook een nuttige overtreding bij zat. Gert-Jan heeft het meest geschoten op de goal (totaal 5).
S.K.N.W.K. schoot totaal in de 1e helft 6 x op goal en in de 2e helft 7x..
Als team gingen van de 459 balcontacten er 70 verkeerd (15,25 %).
Leon de Bruine had de meeste balcontacten (46) gevolgd door Martijn, Mark en Gert-Jan.
De meeste foutieve balcontacten waren er voor Jacky en LP met ieder 9. Al met al een nuttige oefenwedstrijd.

Hier volgen enkele tips voor enkele spelers:

Erik: Meer en beter coachen van medespelers en jongens goed neerzetten bij corners. Bij een corner van Dinteloord dekten 2 jongens lucht en van de kant moest dit gezegd worden.

Martin: Zou en moet meer gecoacht worden door medespelers. Hij dient zelf niet altijd het laatste woord te willen hebben. Niet in het veld discussie aangaan. Meer accepteren van tips van oudere spelers en dit positief benaderen. Meer ballen opeisen en voor meer diepgang zorgen.

Martijn: Zou zich meer moeten bemoeien met opbouwend/aanvallend spel. Meer zijn momenten kiezen. Heeft een goede lange pass in de voeten en zou dat vaker moeten etaleren.

Gert-Jan: De creatiefste en in potentie de beste voetballer van S.K.N.W.K. 1 op dit moment.
Heeft nog niet het vermogen om andere spelers beter te laten voetballen. Door een andere en meer positievere benaderingswijze (minder mopperen en schelden.) zal dit meer succes opleveren.

Emiel: Proberen om meer variatie aan de dag te leggen bij het passeren van tegenstanders en meer zijn snelheid uitbuiten.

Leander: Heeft al heel jong vormen van dementie aangenomen en is vergeten dat de selectie begonnen is dus ook hijzelf. Kom als de sodemieter keepen en biedt je excuses aan het hele team.