Door de bril van….

Door de bril van….

Dinsdag 23 augustus stond de bekerderby S.K.N.W.K. 1 – Zierikzee 1 op het programma
(Gatoradecup). S.K.N.W.K. begon gehavend aan de wedstrijd.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse kon niet beschikken over de volgende selectiespelers:
Aanvaller Jacky de Bruine (blessure)
Aanvaller Christiaan van Vossen (blessure)
Aanvaller Emiel Kuijten (vakantie)
Verdediger Johan Padmos (blessure)
Middenvelder Ronald van Vossen (blessure)
Keeper Leander Rouw (nog steeds sportveld van Nieuwerkerk aan het zoeken?/het lijkt wel een soapserie te worden!)

Sorry Ronald, dat ik je verleden keer ben vergeten als selectiespeler te noemen. Als je weer helemaal fit bent dan heb je zeker een meerwaarde voor dit elftal. Absoluut! In ieder geval een spoedig herstel gewenst en dat je weer snel de ‘ouwe’ mag zijn.

Verder was routinier Martijn Neele niet 100% fit (last van z’n achillespees) en is al jaren op abrikozendieet om zijn overtollige kilo’s kwijt te raken…..
Zierikzee startte de wedstrijd met onder andere Thomas Vos en Wesley Goud in de gelederen. Beide spelers hebben vroeger in de jeugd van S.K.N.W.K. hun kunsten vertoond. In de E’s van S.K.N.W.K. scoorde Thomas meer dan 60 goals en hij kon vroeger al heel goed schieten. Dat was een heel goed jeugdelftal, zo niet het beste tot nu toe.

Zierikzee begon fel en fris aan de start en Nieuwerkerk kon geen antwoord vinden op het spel van Zierikzee. Wesley Goud maakte de 0-1 voor Zierikzee en Gert-Jan kreeg een dot van een kans (een lob) bij een 0-0 stand. Zierikzee was gewoon beter. Ze waren feller en sneller en ook de persoonlijke duels werden veel in het voordeel van Zierikzee beslist. Smaakmakers bij Zierikzee waren de spelers Van Grunsven, Matthijs Hage en last but not least Wesley Goud.

De 0-2 kwam tot stand door balverlies op het middenveld en wederom kon Wesley Goud heel makkelijk de 0-2 intikken. In de 10e minuut in de tweede helft kreeg Leon de Bruine een goede kans na een pass van MH en Gert-Jan. Helaas schoot Leon zonder overtuiging over. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft werd Sytze onderuit gehaald door een verdediger van Zierikzee. Terecht werd de verdediger op geel getrakteerd. De vrije trap van Leon de Bruine was een gemakkelijke prooi voor de keeper van Zierikzee. Even daarna scoorde Gert-Jan Tierie met een intikker na een schot van Martin Huisman(1-2). Het wedstrijdbeeld zou eerder een derde treffer voor Zierikzee opleveren dan de gelijkmaker en dat kwam uit. 5 minuten na de goal van Gert-Jan maakte Zierikzee de derde goal. Weer was het de dekselse Wesley die de 1-3 aantekende.

Maarten Padmos kreeg in de 2e helft nog een terechte gele kaart na een charge op Thomas Vos. Het was duidelijk dat tweedeklasser Zierikzee een stap verder is dan S.K.N.W.K. op dit moment. Zierikzee was veel beweeglijker en Nieuwerkerk had zijn gebruikelijke offday. Waarschijnlijk boezemt de kleur rood/zwart angst in want tegen Bevelanders (rood/zwart) was het ook al een matige partij (sommige spreken van een zaadpartij!).

Wesley Goud kreeg een applauswissel en was terecht de man van de wedstrijd. Vader Jaap, vroeger onder andere coach van de dames en de A’s van S.K.N.W.K. kan tevreden zijn over ‘zijn aap’. Jammer dat Wesley nooit voor S.K.N.W.K.1 heeft gekozen want hij bewijst dat hij een neusje heeft voor de goal zogenaamde ‘torinstinct’).

Leon Quik moest in de wedstrijd meerdere malen redding brengen en zijn kunsten vertonen anders was de uitslag groter geworden. Te weinig kon S.K.N.W.K. druk zetten op de verdediging van Zierikzee en vaak liep Gert-Jan in zijn eentje te storen. De kwetsbaarheid van het eerste blijkt uit het feit dat het moeilijk is om volwaardige vervangers te vinden voor het gemis van de bovenstaande 5 (basis)spelers. Nieuwerkerk heeft een smalle selectie en het is te hopen dat ze snel een fitte selectie hebben en dat blessures en schorsingen bespaard blijven in de competitie.

Ik ben ervan overtuigd als S.K.N.W.K. compleet was (dan wil het nog niet zeggen dat ze van Zierikzee gewonnen zouden hebben!) maar dan hadden ze het Zierikzee een stuk lastiger kunnen maken. Maar ‘als’ telt niet in de voetbalsport en Zierikzee is de terechte winnaar en wint afgetekend met 1-3 van S.K.N.W.K.

De vraag blijft: Is S.K.N.W.K. klaar voor de competitie.?

Net als verleden jaar vind ik het eerste nog niet constant voetballen, teveel ups and downs. Ze zijn voor mij geen titelkandidaat maar een middenmotor met misschien af en toe een uitschieter. Zaterdag nog een bekerduel tegen ’s Heer Arendskerke 1 en dan kunnen ze de balans opmaken van hoe de voorbereiding is verlopen.
Wat ik wel mis in deze wedstrijd en ook in sommige andere wedstrijden is de échte beleving bij sommige jongens en veel jongens zouden wat meer van Mark de Haan (voorbeeldfunctie) moeten hebben. Volle inzet, beleving, duelkracht en staan voor je zaak.(‘over mijn lijk mentaliteit’) en er volledig mee bezig zijn. Belangrijk is dat spelers elkaar kunnen en willen coachen, oppeppen, motiveren, sturen en op hun plaatsen zetten. Dat gebeurt nog te weinig in het elftal van het eerste.

Leon heeft aardig gekeept en kon niets doen aan de tegendoelpunten. Mark speelde net als tegen Rillandia een goede wedstrijd en Gert-Jan werkte zeer hard maar kon de boel niet op sleeptouw krijgen. Dat waren voor mij de enige positieve uitschieters.

Hier volgen de VI-rapportcijfers:
Leon Q 7,0
Martijn 5,5
Mark 7,0
Gert-Jan 6,1
Jurjen 5,5
Syzte 5,4
Leon de B. 5,3
Martin 5,5
Leon 5,4
Leon P. 5,4
Maarten 5,5
Frank 5,5
Remco 5,5
Arjo 5,4

Succes tegen ‘s Heer Arendskerke. Ik ben helaas de volgende wedstrijd afwezig wegens vakantie.

Met vriendelijke groet,
Michel Flikweert