Door de bril van…..

Door de bril van…..

Zaterdag 8 oktober 2005 stond in de nieuwsbrief ‘op DE WAAJE’ van W.H.S. dat S.K.N.W.K. nog iets goed te maken had van vorig jaar. Onze statisticus Martijn Neele had op onze website geschreven dat we nog nooit gewonnen hadden van de mannen van Sint-Annaland. Hij peperde de 7-3 nederlaag nog even fris in het geheugen van verleden jaar. Aan S.K.N.W.K. 1 de uitdaging om deze reeks te doorbreken.

S.K.N.W.K. begon de wedstrijd zonder de gebroeders Van Vossen (Ronald en Christian), Jacky de Bruine en Sytze Stins. Op de reservebank begonnen Martijn Neele, Jurjen Vermeer en Remco Veenboer. Grensrechter van onze kant was Rik van Marle volgens het programmaboekje. Freek krijgt steeds maar namen…zo wordt hij ook wel Frits genoemd.

W.H.S. begon de wedstrijd met de geroutineerde aanvoerder Leon de Witte in de basis. Deze 36-jarige speler speelde maar liefst 400 wedstrijden voor de hoofdmacht van Wij Houden Stand (W.H.S.). W.H.S. had een doordeweekse oefenpartij tegen Noad’67 nog met 2-3 verloren maar had veel vertrouwen in deze wedstrijd.

De blessurelijst wordt steeds minder bij Nieuwerkerk en de absentielijst liet gelukkig geen spelers zien die afwezig waren wegens vakantie of andere zaken. S.K.N.W.K. begon de wedstrijd slagvaardig en liet W.H.S. snel zien dat het een lastig potje zou worden voor W.H.S. In de eerste helft kwam S.K.N.W.K. na ongeveer 20 minuten op voorsprong doordat Wouter de Jonge goed doorging op een diepe bal en de bal voorbij de keeper van W.H.S. schoot. Emiel Kuijten zorgde vervolgens ervoor dat de bal zeker in het doel belandde (0-1). Trainer Adriaan had het elftal uitstekend neergezet en had de opdracht gegeven aan de jongens om vroegtijdig te storen bij de opbouw van W.H.S. Door dit pressiespel van S.K.N.W.K. had W.H.S. de nodige moeite en kon zeer moeilijk opbouwen. Het vroegtijdig jagen op de bal door S.KN.W.K. werd dikwijls beloont met balverlies van W.H.S. (bal over zijlijn) of balbezit van S.K.N.W.K. (duelwinst) Dit spel kostte de Nieuwerkerkers veel kracht. Bij Nieuwerkerk was iedereen scherp en niet te beroerd om een duel uit te vechten. Het verdient een compliment aan alle spelers dat ze bereid waren om tot ‘het gaatje’ te gaan. Ook de bal werd redelijk goed rondgetikt. In het begin had Maarten een aantal keren het aan de stok om de bal goed te controleren maar gaandeweg in de wedstrijd ging hem dat steeds beter af. S.K.N.W.K. verzuimde in de eerste helft om definitief afstand te nemen van W.H.S. Maarten Padmos kreeg de grootste kans om uit een voorzet van onze linkerkant van dichtbij over te schieten. Ook andere spelers kregen kansen zoals Emiel met een schot met zijn linkerbeen. De hardwerkende spelers Gert-Jan en Wouter waren ook dichtbij een doelpunt maar het lukte net niet.

Gert-Jan en Mark kregen nog een gele kaart maar scheidsrechter v.d. Velde moest ook een aantal keren zijn boekje pakken bij spelers van W.H.S.

Het veld werd prima breed gehouden door Nieuwerkerk bij balbezit zodat er veel ruimte ontstond en er veel 1 tegen 1 gespeeld kan worden en daar weten onze technische voetballers wel raad mee. Bij balverlies werd het veld klein gehouden zodat er veel duels volgden.

Na rust gooide W.H.S. er een schepje bovenop en W.H.S. kwam op 1-1 na een diepe voorzet waarbij doelman Leon Quik bleef staan en ook het bord bij de verdedigers stond op ’niet ingrijpen’. W.H.S. scoorde met een kopgoal. Nieuwerkerk liet het er niet bij zitten en de inzet van de Nieuwerkerkers werd uiteindelijk beloond doordat Gert-Jan fraai inkopte na een voorzet van de schoen van Maarten. Het was alweer de 3e treffer van Gert-Jan. Met zijn derde goal is hij topscorer van ons 1e.

Door deze treffer kwam er een enorme en mooie vreugdevuur los bij Nieuwerkerkers en gaf de voetballers extra motivatie om de o zo verdiende voorsprong niet meer weg te geven. Emiel kreeg op het laatste nog een mooie scoringskans om de derde treffer te maken maar hij kwam kracht tekort. Jurjen en Remco vielen nog in voor Leon Goedegebure en Gert-Jan Tierie. Echte specifieke uitblinkers aan Nieuwerkerk waren er niet… Het was echt een goed collectief dat er stond en last but not least eindelijk werd er een historische zege geboekt op Sint Annaland. De eerste overwinning op W.H.S in de geschiedenis…wauw!!!

Koploper Serooskerke, het lastige Heinkenzand maar ook S.K.N.W.K. hebben op dit moment nog een ongeslagen status en volgende week wacht Nieuwdorp. Aan Nieuwerkerk de uitdaging om deze lijn door te trekken naar Nieuwdorp en vooral niet gaan denken dat het een makkie volgende week gaat worden.

Als verbeterpunt kan de communicatie nog verbeterd worden en het temporiseren van de wedstrijd. De buitenste middenvelders hebben te weinig diepgang en bereiken te weinig de achterlijn. Naar mijn idee is Leon Goedegebure geen diepgaande speler maar een speler kort achter de spitsen. Hij heeft een goed schot en kan een bal prima bij zich houden en heeft ook een goede voorzet. Zijn loopvermogen, duelkracht en pure snelheid zijn bij hem minder ontwikkeld en deze eisen zijn naar mijn idee nodig om een goede dynamische buitenste middenvelder te zijn. Het kan een o zo mooi wapen zijn dat spitsen naar binnengaan en middenvelder of backs buitenom opkomen. Ben benieuwd of de ploeg van Adriaan ook de ploeg van John Tahapary aan de zegereeks kan binden? De hele ploeg heeft in ieder geval voldoende vertrouwen gekregen na deze mooie overwinning.

Hier volgen de VI-rapportcijfers:

Leon Quik 7,0
Frank Boere 7,2
Mark den Haan 7,3
Martin Huisman 7,1
Maarten Padmos 7,0
Martijn Neele geen beoordeling
Gert-Jan Tierie 7,3
Leon de Bruine 7,3
Johan Padmos 7,0
Wouter de Jonge 7,3
Emiel Kuijten 7,2
Leon Goedegebure 6,8
Jurjen Vermeer 6,9
Remco Veenboer 7,0

Jongens succes volgende week tegen Nieuwdorp en gaan voor de 3 punten.

Groetjes,
Mies