Veere is de enige derdeklasser met een schone lei

GOES – Na twee speelronden is Veere in de derde klasse A, na de 2-1-overwinning bij WHS, als enige ploeg nog zonder puntenverlies. Heinkenszand (1-1 tegen Bruse Boys) en Serooskerke, dat met 0-4 won bij Duiveland, zijn met vier punten de eerste achtervolgers. Dauwendaele verloor ook het tweede duel. Nu bleek Spui te sterk voor de ploeg van trainer Marien Schroevers.

Spui-Dauwendaele 4-1: Na ruim een kwartier leidde een uittrap van Dauwendaele-doelman Ramon Telussa, die de bal tegen Remco Hamelink opschoot, tot de 1-0. Spui had daarna nog een kwartier het beste van het spel, maar in het laatste deel voor rust kwam Dauwendaele sterk opzetten. Na rust kreeg dat offensief een vervolg en scoorde Menno Kabboord de terechte gelijkmaker. Nadat de bezoekers een grote kans op 1-2 onbenut lieten, viel de goal aan de andere kant. Alex Meijer zorgde uit een vrije trap voor de 2-1 en na een foutieve charge in het strafschopgebied op Meijer scoorde de aanvaller zelf uit een strafschop ook de 3-1. Remco Hamelink maakte 4-1.

Heinkenszand-Bruse Boys 1-1: Heinkenszand was in de doelpuntloze eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Ook in de tweede helft had de thuisploeg de overhand en dat leidde tot de openingstreffer van Pieter van Liere. Lang hield de ploeg van trainer Raymond Mohr daarna uitzicht op de volle winst. Vlak voor tijd kreeg Bruse Boys, nadat George Geluk onderuit werd gewerkt in het strafschopgebied, een penalty. Mats Willemse maakte vanaf elf meter geen fout.

WHS-Veere 1-2: WHS kwam in de 58e minuut, na een actie van Hans Leune, via Patrick van Schetsen aan de leiding. Lang duurde de vreugde niet, want vier minuten later zorgde Paul Noya na een fraaie solo, waarbij hij vier man uitspeelde, al voor de 1-1. De ploegen leken op een 1-1-eindstand af te stevenen, maar nadat een schot van André van Maldegem door WHS-doelman Anton Elenbaas in eerste instantie nog gered werd, zorgde Gerben Bakker in de rebound voor de winnende treffer.

Nieuwdorp-’s-Heer Arendskerke 0-1: Al na negen minuten viel de enige goal van de middag. Een zondagsschot van Stefan van de Velde werd tot beauty gepromoveerd, want de inzet liet Nieuwdorp-doelman Mark Geelhoed volstrekt kansloos. Het was tevens het enige wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft. Na rust waren er kansen, de meeste voor Nieuwdorp, maar de gehavende thuisploeg kwam niet tot de gelijkmaker.

SKNWK-ZSC’62 2-2: Twee minuten voor rust werkte Wouter de Jonge een voorzet van Gert-Jan Tierie binnen. Michiel van den Hoek zorgde vervolgens voor 1-1 en twee minuten voor tijd leek ZSC’62, door de goal van invaller Edgar Louwerse, aan de zege te komen. Vijf minuten in blessuretijd zag scheidsrechter Bel een overtreding in een actie van Michiel van den Hoek op Leon Goedegebure. Maarten Padmos wist daarna wel raad met de penalty.

Duiveland-Serooskerke 0-4: Serooskerke was heer en meester in Oosterland. De 4-0-overwinning was nog een zwakke afspiegeling van de krachts- en kansenverhouding in het veld. Bij rust was het al 0-2 dankzij Bernado Wattel en Bas Rooze. Na de rust scoorde Rooze nog een keer en maakte invaller Jeroen Geerse vlak voor tijd de vierde Seroos-goal.