Door de bril van…….

Na een korte vakantie is de bril van……weer terug. Zaterdag 17 september stond de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Duiveland 1 op het programma.
De statistieken beloofden niet veel goeds. Duiveland heeft historisch de meeste wedstrijden van S.K.N.W.K gewonnen stond op onze mooie site van S.K.N.W.K.

Voor Nieuwerkerk was de uitdaging om 3 punten te pakken van de ‘kraaien’ en te laten zien aan het trouwe thuispubliek van Nieuwerkerk dat ze niet voor niets naar deze wedstrijd zijn gekomen. De Nieuwerkerkers waren gebrand op een goed resultaat na 2 teleurstellende wedstrijden. Een teleurstellend gelijkspel tegen respectievelijk Bruse Boys en Z.S.C.’62. leverden maar 2 magere punten op. Wederom kon S.K.N.W.K. niet op volledige oorlogssterkte aantreden. De wedstrijd werd gestart zonder Leander (ont) Rouw, Christian van Vossen (blessure), Ronald van Vossen (blessure), Jacky de Bruine (blessure), Remco Veenboer en Leon Pollemans (beiden 2e elftal) en good-old Martijn Neele (blessure). Op de reservebank zaten Arjo v.d. Velde, Jurjen Vermeer(Jverme) en Sytze Stins (Plop).

S.K.N.W.K. liet gelijk aan Duiveland zien wat de bedoelingen waren en Gert-Jan Tierie liet in de 9e minuut de 1-0 aantekenen na een corner van Leon Goedegebure (Schaepe). Martin Huisman speelde een verdienstelijke wedstrijd mede dankzij ‘goede spanning op zijn benen’ en won vele duels. Leon Quik was in het eerste kwartier 2 maal boos op Gert-Jan omdat hij zijn directe tegenstander 2 maal vrij liet koppen. Na ruim 20 minuten was het Emiel Kuijten, die op rechts een voorzet gaf op Wouter, die zowel verdediger als keeper verbaasde door handig over de bal heen te stappen en dit leverde een 2-0 voorsprong op. Enkele minuten later was het Gert-Jan Tierie die een niet te missen kans bood aan Wouter en Wouter deed wat hij doen moest namelijk scoren 3-0. De loopactie van Gert-Jan was subliem. Na een half uur ging Wouter goed door aan de linkerkant en gaf voor op Gert-Jan. De inzet van Gert-Jan bleef helaas beperkt tot een schotje met zijn linkervoet. Gert-Jan was naar mijn idee de man van de wedstrijd en Duiveland kreeg geen greep op zijn acties. Wederom was Gert-Jan zijn directe bewaker te snel af en hij kreeg een vrije trap mee na een charge op zijn benen. De dader werd met een gele kaart bestraft. De daaruit volgende vrij trap werd helaas te slap ingeschoten door Tierie en werd zodoende een makkelijke prooi voor de keeper van Duiveland. Na het eerste half uur was er iets minder beweging zonder bal waar te nemen bij S.K.N.W.K. en was Duiveland niet bij machte om een antwoord te geven op het spel van Nieuwerkerk. Nieuwerkerk vond het zo wel goed en en zo gingen de voetballers de rust in met een 3-0 stand.

In de 2e helft maakten Sytze Stins, Jurjen Vermeer en Arjo v.d. Velde hun opwachting. Wouter de Jonge en Leon de Bruine verlieten het toneel. Na rust was het even Duiveland wat probeerde aan te zetten maar echt gevaarlijk voor Leon Quik werden ze niet. Leon de Bruine zette de 4-0 op het scorebord na een kwartier in de 2e helft. 11 minuten na de goal van Leon was het smaakmaker Gert-Jan die de 5-0 liet aantekenen. Duiveland maakte een verslagen indruk en heleboel acties lukten bij hun net niet. Bij een indirecte vrije trap (scheidsrechter stak duidelijk zijn hand naar boven) schoot Duiveland de bal direct in het doel. Terecht werd de goal afgekeurd. Het voetbalgogme was niet aanwezig op dat moment bij de spelers van Duiveland. De gifbeker moest helemaal tot het laatst worden leeggedronken want invaller Arjo maakte zelfs 6-0 in de 85e minuut. Duiveland voetbalde tegen zichzelf en begon zich irritant te gedragen door massaal te gaan applaudisseren als de scheidsrechter floot voor buitenspel in het voordeel van Duiveland. Na de 6-0 vielen er nog wat kaarten voor Duiveland die hun frustraties wel heel duidelijk lieten zien.

Het kon S.K.N.W.K. allemaal weinig schelen want S.K.N.W.K. was zaterdagmiddag de grote morele winnaar met zeer duidelijke cijfers en natuurlijk waren de supporters apetrots op het eerste van Nieuwerkerk. Daarnaast behaalde S.K.N.W.K. haar grootste overwinning op Duiveland in de historie. (het record stond op 5-0 in het jaar 1972/1973 mede door 2 doelpunten van Jan Tierie). Nu wordt het record overgenomen door S.K.N.W.K. 1 (seizoen 2005/2006 met 2 doelpunten van Gert-Jan Tierie). Het was nog lang gezellig in de kantine zie multimedia/fotoboek/mosselen eten op de site van S.K.N.W.K. Jongens zet deze lijn door naar volgende week. Veel succes in ieder geval.