Veere laat punten liggen in titelrace

door Klaas Verspoor

GOES – Het geluk lacht koploper Serooskerke in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal toe. Zelf won de ploeg van trainer Marcel de Nijs met 2-1 van Bruse Boys en de concurrenten Veere en Heinkenszand lieten punten liggen. De voorsprong op de nummer twee, Veere, is nu drie punten. Nieuwdorp won van ZSC’62, waardoor de ploeg uit Scharendijke nu laatste staat.

Duiveland-Veere 2-2: Een terechte puntendeling. Dennie le Comte zette de Oosterlanders op een 1-0-voorsprong, maar André van Maldegem zorgde voor de 1-1-ruststand. Marcel Zwager bracht Duiveland in de tweede helft weer aan de leiding, maar Tom Nieuwelink bracht Veere voor de tweede maal langszij. Na de 2-2 kregen beide ploegen nog kansen op de winnende treffer, maar die bleef uit.

Serooskerke-Bruse Boys 2-1: Serooskerke speelde niet als een kampioensploeg, maar had wel het geluk dat bij een titelkandidaat hoort. Pas in de 79e minuut moest Bruse Boys-keeper Mark Giljam capituleren toen Alex de Visser de 2-1 in de verre hoek schoof.
Diezelfde De Visser had de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong gezet. Bruse Boys kon voor de pauze weinig terug doen.
In de tweede helft werd veelvuldig de lange bal gehanteerd en dat had na zes minuten succes. Peter Willemse rondde een lange trap van achteruit koelbloedig af: 1-1.

WHS-SKNWK 1-2: De overwinning was terecht te noemen. SKNWK kreeg in de eerste helft vier kansen tegenover één voor WHS. In de tiende minuut gleed Emiel Kuijten, gehinderd door Dennis Oosdijk, de 0-1 achter de WHS-doelman.
WHS begon goed aan de tweede helft en dat leidde binnen drie minuten tot de 1-1.
Uit een voorzet van Egbert Moerland kopte Matthijs Bruijnzeel raak. Na ruim een uur spelen was het Gert-Jan Tierie die SKNWK met een bekeken kopbal de overwinning bezorgde, ondanks een goede mogelijkheid voor WHS- speler Patrick van Schetsen in de slotfase.

Spui-Heinkenszand 2-2: In de eerste helft werd er niet gescoord. Alex Meijer brak namens Spui de score na de pauze open, maar uit een vrije trap van Jeroen Verschiere kwam Heinkenszand aan de gelijkmaker.
De bezoekers kregen daarna het beste van het spel, een aantal mogelijkheden en uit één van de kansen kopte Pieter van Liere Heinkenszand naar de 1-2-voorsprong. Vijf minuten voor tijd was het toch Spui dat een punt pakte, toen Mark van Minnen op aangeven van Alex Meijer doel trof.

Nieuwdorp-ZSC’62 1-0: De thuisploeg boekte de eerste overwinning van het seizoen in een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. De enige goal van de middag viel zes minuten voor rust.
Willem Bierens zag zijn doelpoging van richting veranderd worden door een speler van ZSC, waardoor doelman Leon Weeda kansloos werd.
In de tweede helft kwam de overwinning van Nieuwdorp niet meer in gevaar. Daarmee deed de ploeg de laatste plaats op de ranglijst over aan ZSC’62.

Arendskerke-Dauwendaele 1-3: Een verdiende overwinning voor Dauwendaele. Joran Moes bracht Dauwendaele aan de leiding, maar een doelpunt van Marco Goedegebure betekende de 1-1-ruststand.
Door uitblinker Menno Kabboord kwam de ploeg uit Middelburg in de tweede helft wederom aan de leiding. Nadat Maarten Adema namens Arendskerke nog een kans op de 2-2 liet liggen, besliste Dauwendaele kort voor tijd de wedstrijd definitief.
Een terugspeelbal van Jan van de Klooster werd opgepakt door keeper Arno Wisse. Jorrit Schuurman schoot daarna de vrije trap binnen.