WHS 1 verliest terecht van scherper SKNWK

Zaterdag 8 oktober 2005

Sint Annaland

Geklopt worden op je eigen waarde, dat overkwam afgelopen zaterdag WHS 1 in de thuiswedstrijd tegen SKNWK uit Nieuwerkerk.

Aanvoerder Leon de Witte speelde zijn 400e wedstrijd in de hoofdmacht van WHS maar ook hij had zich waarschijnlijk wel een ander jubileum gewenst.

WHS was in de aanvangsfase dreigend met enkele vrije trappen van Perry Snoep maar de scherpte in de zestien meter ontbrak om daar meer van te maken.

Na 10 minuten spelen de volkomen terechte 0 – 1 van SKNWK, de bal ging diep op de WHS linkerkant en plofte over gelegenheidslinksback Hans van den Ouden, deze moest het op snelheid afleggen en toen ook doelman Anton Elenbaas te laat kwam kon de sterke rechtsbuiten de bal voorplaatsen.

Dennis Oosdijk probeerde met een sliding het gevaar nog te keren maar Emiel Kuijten was hem voor en zo stond het dus 0 – 1.

Na 13 minuten gevaar van de groenwitten, Perry Snoep de bal diep op Egbert Moerland en deze legde de bal weer terug op Perry Snoep die jammerlijk over de lat schoot. Later op de avond lieten Arjen Robben en Rafael van de Vaart zien hoe je een identieke aanval wel tot doelpunt kunt promoveren.

In de periode die volgde kreeg SKNWK twee maal geel maar WHS kon geen echte vuist maken.

Zeker Egbert Moerland had van de situatie kunnen profiteren door de laatste man op snelheid op te blijven zoeken, de man had al een gele kaart en had dus de keus tussen laten lopen of aanpakken met de kans op een tweede gele kaart, in dit soort situaties zie je dat de jonge WHS spelers nog de slimheid ontberen om dit soort ontstane situaties uit te buiten.

WHS kreeg voor de rust nog enkele kleine kansen maar de kansen voor SKNWK waren vele malen groter zodat de 0 – 1 ruststand eigenlijk nog een geluk bij een ongeluk was.

Na de rust een ouderwets scherp WHS, de tegenstander werd kort vastgezet en opgejaagd waardoor WHS weer snel in balbezit kwam, na 2 minuten werd dat al beloond met de gelijkmaker.

Egbert Moerland ging goed door en gaf een fraaie voorzet op Matthijs Bruijnzeel die hoog boven iedereen uit torende en de 1- 1 langs de SKNWK doelman kopte.

De vele supporters gingen er eens goed voor zitten en menigeen dacht dat WHS nu door ging drukken tot de 62e minuut aanbrak, de bal werd vanaf de zijkant van het middenveld over 30 meter verplaatst naar de zijkant van het WHS doel.

SKNWK middenvelder Gert Jan Tierie stond als een vogeltje zo vrij om de bal met een boogje over doelman Anton Elenbaas te koppen, WHS stond erbij en keek er apathisch naar.

In de periode daarna gebeurde er van WHS zijde niets wat de blauwzwarten uit Nieuwerkerk in verlegenheid kon brengen.

In de 89e minuut toch nog een laatste grote kans, Perry Snoep nam weer maar eens een vrije trap en Patrick van Schetsen schoot goed in, keeper en verdediger konden samen op de lijn redding brengen zodat de drie belangrijke punten naar Nieuwerkerk verdwenen.

Geel was er voor Egbert Moerland en Perry Snoep voor lichte overtredingen.

Aanstaande zaterdag zal er tegen nummer 4 Heinkenszand uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om punten te behalen.