Hoofdsponsor sponsort Schouwen-Duiveland selektie

De hoofdsponsor van S.K.N.W.K., Machine Support uit Ridderkerk, gaat ook de Schouwen-Duiveland selektie sponsoren, zo blijkt uit onderstaand artikel uit “Ons Eiland”:

Meer wedstrijden Schouwse elftallen

ZIERIKZEE – De begeleiding van de Schouwse elftallen (boven en onder 23) bekijkt de mogelijkheid om de ploegen vaker in actie te laten komen. Dat is een conclusie van een enquête onder alle spelers waaruit ook bleek dat ze graag voor het eilandelijke team willen uitkomen.

Niet iedereen rond de Schouwse elftallen was aanvankelijk overtuigd van het enthousiasme onder de spelers om voor ‘hun’ eiland uit te komen. De stekker moest er maar uit, werd er gezegd. Een enquête bewees – gelukkig voor het Schouwse voetbal – het tegendeel. Trainer Kriens: “De meeste voetballers waren positief. Uit de enquête kwam naar voren dat ze meer wedstrijden willen spelen en samen willen trainen. Dan moeten wij daar op anticiperen. Er komt nu ook een hele nieuwe lichting aan”. De coach doelt bijvoorbeeld op de goede (jeugd)spelers bij Bruse Boys, Duiveland en SKNWK. “Die gaan we benaderen en als het klikt, kan er wat moois groeien op Schouwen-Duiveland”. Toenadering zoeken tot de hoofdklassers Hoek en Kloetinge heeft weinig zin voor de keuzeheren van de Schouwse keurkorpsen. De Zeeuws-Vlaamse ploeg heeft het beleid sowieso niet mee te werken en de Bevelandse club bekijkt het per steeds per individu.”Kriens: Als je de jongens zelf spreekt, willen ze graag meedoen. Ik vind niet dat je ze dat plezier mag ontnemen. Het is jammer dat die jongens niet mee doen, want anderen kunnen daar weer van leren”.
Overigens worden de Schouwse elftallen tegenwoordig op diverse manieren gesponsord. De trainingspakken komen van Machine Support, de intrapballen zijn van Delta Warenhuis, de tenues worden verzorgd door Stichting Renesse en de verzorgingskoffer is volgestopt door Peter van den Anker, fysiotherapeut in Renesse.