Historie tussen S.K.N.W.K. 1 en FC Dauwendaele 1

As. zaterdag, 19 november, wacht voor S.K.N.W.K. 1 de laatste competitieronde van de “heenwedstrijden”. Op sportpark “Het Springer” in Nieuwerkerk wordt immers de 11e competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. Daarna zijn we dus “rond” en gaan we aan de returns beginnen. De tegenstander van de Nieuwerkerkers is FC Dauwendale 1 uit Middelburg. Geen onbekende voor de blauw/zwarten. Beide teams vochten al diverse duels uit. In deze wedstrijden waren regelmatig veel doelpunten te bewonderen.
Dat het bijzondere wedstrijden waren blijkt wel. Tijdens het seizoen 1993-1994 stond S.K.N.W.K. 1 met 3-0 met de rust. Toch werd dit duel nog verloren met 3-5.
In het seizoen 1990-1991, in de toenmalige 2e klas afdeling, speelde S.K.N.W.K. 1 zelfs tegen FC Dauwendaele 2. Beide duels werden toen gewonnen met respectievelijk 0-1 (doelpunt Ronnie de Bruine) en 7-1 (doelpunten Michèl Flikweert 4, Erwin Theunisse 1, Peter v/d Cingel 1 en Wilco de Valk 1).
Deze cijfers zijn leuk voor de statistieken, maar een bekende uitspraak luidt: “resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst”. We zullen dus vol aan de bak moeten zaterdag om de puntjes in Nieuwerkerk te houden.

Aanval van SKNWK mist te veel kansen

NIEUWERKERK – SKNWK verzuimde thuis tegen FC Dauwendaele in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal te profiteren van puntenverlies van leider De Meeuwen. De Nieuwerkerkers kregen over de gehele wedstrijd gezien de meeste kansen, maar moesten toch toezien dat Dauwendaele met de winst aan de haal ging.

Door de 3-1-nederlaag ziet SKNWK de concurrentie in de strijd om de tweede plaats naderen. Dauwendaele volgt op twee punten en GPC Vlissingen op drie. Tegen Dauwendaele lag het probleem voor SKNWK vooral in aanvallend opzicht. „We hebben te veel opgelegde kansen gemist“, aldus toeschouwer Léon Quik. De vaste keeper zat de eerste van twee wedstrijden schorsing uit na zijn rode kaart tegen ZSC’62.

In de achttiende minuut was het Robin van de Velde die profiteerde van een missertje in de verdediging van SKNWK en Dauwendaele op 0-1 zette. Ook bij de tweede treffer, gescoord door Jeroen van der Schelde, ging de defensie van de thuisploeg in de persoon van Martijn Neele niet vrijuit. Een beter spelend SKNWK kwam daarna door een goal van Maarten Padmos, assist Gert-Jan Tierie, nog voor rust terug tot 1-2. Daarna verscheen Jacky de Bruine nog alleen voor de keeper en kopte Mark den Haan op de paal.

Ook in de tweede helft had SKNWK het betere van het spel en de betere kansen. Zo kwam de voor Leon de Bruine (ziek) in de rust ingevallen Christian van Vossen nog een aantal maal in scoringspositie. Ook Jan-Jaap Padmos deed wat kansen missen betreft een duit in het zakje. Voor SKNWK, dat zeker acht goede mogelijkheden kreeg, was het des te zuurder dat Joran Maas vlak voor tijd de 1-3 liet aantekenen.

SKNWK-Dauwendaele 1-3 (1-2). 18. Robin van de Velde 0-1, 23. Jeroen van der Schelde 0-2, 35. Maarten Padmos 1-2, 90. Joran Maas 1-3. Scheidsrechter: H.A. Blom (Leerdam). Gele kaart: Mark den Haan (SKNWK). Aantal toeschouwers: 80.