Soccer eindigt op de stip

Zierikzee klopt SKNWK in strafschopserie in Burgh-Haamstede

Soccer eindigt op de stip

door Ko de Ridder

BURGH-HAAMSTEDE – De soccerteams van Zierikzee en SKNWK hielden elkaar zaterdag in de reguliere speeltijd van het indoorsoccertoernooi in Burgh-Haamstede in evenwicht (4-4). Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Zierikzee toonde zich daarin de sterkste met een score van 4-3.

Het Pepsi indoor-soccerevent, een mengeling van voetbal en vermaak, gespeeld door hardwerkende veldvoetballers, werd door de enthousiaste organisator Lesley Wolters in Sportcentrum Westerschouwen tot een succes gemaakt. ,,Jammer dat de publieke belangstelling wat achterbleef“, zei de organisator na afloop.

Na de doordeweekse voorronden was zaterdag de finaledag. De kwartfinales:

SKNWK-Bruse Boys 3-1. Al na twee seconden opende Leon de Bruine de score voor SKNWK. Marco Ketting bracht Bruse Boys nog langszij, maar de eindstand werd 3-1 voor SKNWK. Het was de eerste keer dat Bruse Boys verloor van de Nieuwerkerkers in deze voetbaljaargang. De Bru-aanhang deed het simpel af met de opmerking: wij zijn minder in de kleine ruimte.

DFS-Zierikzee 1-5. Zierikzee was een maatje te groot voor DFS. De doelpunten kwamen van Martijn van Grunsven en Freek Torensma. Huib Nortier redde de eer voor de DFS.

Mevo-WIK’57 7-2. Tot de wisseling van speelhelft kon WIK nog volgen (2-2). Daarna kwam het gemis aan spelers aan de orde. WIK had maar één wisselspeler beschikbaar. De genadeslag werd uitgedeeld door Mevo-speler Jeroen Volkeri, die in het twee deel vier keer scoorde.

Duiveland-ZSC’62 7-2. De Oosterlanders favoriet voor de eindzege had weinig moeite met ZSC. Keeper Leon Weeda van ZSC demonstreerde ook dit spelletje tot in de perfectie te beheersen.

Halve finales

SKNWK-Mevo 7-5. Mevo kon lang in het spoor van de tegenstander blijven. Drie keer kwam er zelfs een voorsprong op het bord, maar mede door doelpunten van Emiel Pollemans en Gert-Jan Tierie eiste de ploeg van coach Jan Tierie een plaats in de finale op. Mevo had in Jeroen Volkeri, Wouter Fioole en Stefan Pen zijn doelpuntenmakers. Lee Mol was als aangever opvallend aanwezig.

Zierikzee-Duiveland 6-2. Bij wisseling van speelhelft had Duiveland nog een 2-1-voorsprong. Daarna werkte het team nog hard, maar was Zierikzee te sterk. Dankzij onder meer treffers van Thomas Vos en Matthijs Hage (de enige speler die een panna liet zien) maakte de ploeg de stap naar de finale.

Finale: SKNWK-Zierikzee 4-4 (Zierikzee wint na strafschoppen). Opvallend was dat Thomas Vos bij Zierikzee de eerste en Kazimier Snoek de tweede helft het doel verdedigde. Doelman Vanya van Iwaarden was niet meer beschikbaar. De wedstrijd ging gelijk op.

Door doelpunten van Matthijs Hage (0-1) Gert-Jan Tierie (1-1, 2-1 en 4-4) Maarten Padmos (3-1), Barry Hage (3-2), Thomas Vos (3-3) en Freek Torensma (3-4) bleef de score in balans en moesten strafschoppen de winnaar aanwijzen. In die serie miste voor Zierikzee alleen Thomas Vos. Voor SKNWK verzuimden in de beslissende momenten Leon de Bruine en Remco Veenboer te scoren.