P.S.V. de winnaar van de Charlie Cup 2005

Het onderling S.K.N.W.K. zaalvoetbaltoernooi, de Charlie Cup, is deze keer gewonnen door P.S.V. In de 1e wedstrijd moesten ze het nog afleggen tegen Villarreal, 3-0 nederlaag. Daarna kwam de Eindhovense machine op stoom en werden 4 wedstrijden achter elkaar winnend afgesloten.

Tegen Internazionale uit Milaan werd een 1-4 achterstand omgebogen in een 6-4 overwinning. De volgende tegenstander waren de Duitsers (qua postuur konden een aantal hier zeker voor door!!) van Werder Bremen. P.S.V. nam een simpele 3-0 voorsprong. Toch kwam ‘Werder’ na een aantal prima aanvallen terug tot 3-3 (het blijven Duitsers). Maar de punten bleven deze keer in Nederland, want P.S.V. scoorde vlak voor tijd de 4-3.

Het vierde duel van de mannen van Hiddink was tegen Real Madrid. Deze partij was zeer spannend, maar P.S.V. bleef aan de goede kant van de score, 2-0.

In het laatste duel was winst genoeg om het toernooi winnend af te sluiten en de felbegeerde Charlie Cup mee te kunnen nemen naar Brabant (als Theo Maassen er maar afblijft!!). Tegen het Chelsea van Mourinho (zelf overigens niet aanwezig) was P.S.V. vele malen sterker en werd het 4-0.

P.S.V. was de terechte winnaar van het toernooi.

Het team van P.S.V. bestond uit de volgende spelers:

Jac’Gomes’ de Jonge
Gert-‘Farfan’ Tierie
Richard ‘Vennegoor of v/d Sande Hesselink’
‘Robert’ Padmos
Daniël ‘Culina’ Pairoux
Martin ‘Cocu’ Vreeke
Tonny ‘Lucius’ Schiettekatte

Overigens was de kooplust van Abramovic ook tijdens de Charlie Cup merkbaar. Doelman Erik ‘Zoetebier’ de Bruine werd vlak voor het toernooi weggekocht door Chelsea. Overigens is ons niet bekend waarom de Londenaren hem kochten, want tijdens het toernooi zagen we deze keeper niet op doel staan, maar voetballen??

Na een glijpartij vanuit Zierikzee naar Nieuwerkerk was om 19.30 uur de prijsuitreiking bij de sponsor van dit toernooi, café-cafetaria Charlie. Vice-voorzitter van S.K.N.W.K. Fred v/d Werf, overhandigde de winnaars de Charlie Cup.

Hierna werden nog enkele mensen bedankt. Natuurlijk Henk en Anita. Anita kreeg een mooie bos bloemen (zonder vaas) en Henk had een primeur. Hij ontving de allereerste ‘kantinekaart’ van S.K.N.W.K., waarmee je in de kantine je consumpties kunt laten wegstrepen.
Organisator Martijn Neele werd bedankt. Evenals de scheidsrechters van dienst, Cees Dalebout, Jaap de Bruine en Ronald van Vossen (is dat niks voor je Ronald, dat fluiten??). Verder een dank aan de mannen van de tijdwaarneming (en nauwkeurig bijhouden van de scores en standen), Kevin Schiettekatte, Thijs Rentier en Jeroen Backx. En niet te vergeten de verzorger van S.K.N.W.K., Ton Wijgerse. Gelukkig had hij weinig te doen deze middag.

We kijken weer terug op een zeer geslaagd toernooi. Bekijk (enkele) foto’s van deze editie en het feestje erna in het fotoboek elders op deze site.